Home / Algemeen / VVA Spartaan wint van DCG maar grijpt weer naast periodetitel

VVA Spartaan wint van DCG maar grijpt weer naast periodetitel

VVA Spartaan maakte ook deze periode weer aanspraak op de periodetitel. De fusieclub streed samen met Diemen om de periodetitel die toegang geeft tot de nacompetitie. De kampioen kwam echter op bezoek en DCG had pas een keer verloren dit seizoen, een flinke opgave dus. De ploeg van trainer Obbiba won ruim, met 3-0, maar zag Diemen de periodetitel voor hun neus wegkapen.

De vorige periode was het ook Diemen dat betrokken was bij het mislopen van de titel van VVA. Toen verloor Diemen na een voorsprong op AGB, waardoor AGB de periodetitel pakte. Deze periode ging Diemen zelf met de titel ervandoor, terwijl het gelijkertijd nipt degradatie ontloopt, een bizarre ontknoping. Met één doelpunt verschil grijpt VVA naast de periodetitel. “Een seizoen zonder bekroning” noemde Mo Obbiba het naderhand.

De wedstrijd tegen DCG was er een zoals DCG-trainer John Limon ze niet vaak heeft gezien dit seizoen. DCG speelde erg slordig en al na zeven minuten blunderde keeper van Gom en rolde de bal zo zijn doel in nadat zijn aanname fout ging. DCG had daar voor rust nog wat een kunnen doen maar het vizier van onder andere Stewart en Haddadi stond niet scherp genoeg om Marcel Ons te verschalken.

P1120364

VVA Spartaan zakt dan wat in en had een aantal mogelijkheden om gevaarlijk te worden uit de counter, ware het niet dat de grensrechter van DCG een erg zwakke prestatie leverde en zeker vijf keer onterecht vlagde voor buitenspel of een inworp terwijl de bal niet over de lijn was. Zo bleef het lange tijd 1-0.

Vijf minuten na rust lijkt daar echter verandering in te komen doordat DCG een penalty krijgt nadat Zaid Lahmaj onderuit ging in de zestien. Marcel Ons stopte echter ook deze, wel heel slap ingeschoten penalty. DCG wordt wat sterker lijkt het dan maar als Joey van Lemmeren dan de bal ongelukkig in zijn eigen goal werkt maakt DCG het zichzelf wel erg moeilijk.

Mourad Mouou gooit vervolgens de pot op slot. Ondanks de wederom mooi wapperende vlag van de DCG grens liet de scheidsrechter door spelen waarna Mouou koeltjes de bal langs de keeper tikte. DCG maakte daarna nog wel aanspraak op een tegentreffer maar met wat geluk weet Ons het doel schoon te houden.

P1120380

“Ik ben toch tevreden” aldus Mo Obbiba na deze goede wedstrijd zonder echt resultaat. “Wij hebben niet de beloning gekregen die wij verdiend hebben. Maar na onze slechte seizoensstart kan ik moeilijk klagen over de vijfde plaats. De jongens hebben hard gewerkt en alles gedaan om te winnen maar Diemen blijkt een ware plaaggeest voor ons.”

Verslag Daan de Graaf
Foto’s Thijs de Graaf

 

Send this to a friend