VVA Spartaan wint van Diemen ondanks rode kaart

In Amsterdam-West heeft VVA Spartaan een terechte overwinning behaald in de derde klasse C. Tegen Diemen kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft maakten de bezoekers gelijk en kregen zij een strafschop mee, ook moest Spartaan met tien man verder. Maar Diemen miste de strafschop en kreeg ook nog een tegentreffer te verwerken waardoor het volkomen verdiend met 2-1 verloor van Spartaan.

Diemen begon goed aan de wedstrijd, met een goed eerste kwartier waarin het tempo hoog lag en er prima positiespel werd gespeeld. Met name over rechts werd Diemen gevaarlijk door de opkomende Bright Owusu en Marco Moelee. Na het eerste kwartier verviel Diemen echter weer in de fouten die de ploeg vorige week tegen ZSGO nog fataal werden. Zwakke inpassen, nonchalant verdedigen en slechte omschakeling zorgde ervoor dat Spartaan steeds beter in de wedstrijd kwam en van het verzorgde spel was ineens niets meer over. Spartaan liet al een aantal goede kansen liggen om de openingstreffer te maken en kort voor rust was het Evert van der Linden die uit een corner de verdiende 1-0 binnen kopte. Diemen wist hier eigenlijk nauwelijks echte kansen tegenover te zetten.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, met een zeer matig Diemen dat geen schim was van de ploeg die de laatste weken steeds beter spel liet zien. VVA Spartaan was feller en het was aan de onzorgvuldigheid van de Spartaanse aanvallers te danken dat Diemen niet op een grote achterstand werd gezet. Spartaan liet Diemen zodoende in de wedstrijd en kreeg vanuit het niets de gelijkmaker tegen toen Richard Grifhorst trefzeker was vanuit een corner.

De wedstrijd leek volledig om te draaien toen Danny Claver een rode kaart kreeg voor een lichte kopstoot en Diemen kort erna een penalty kreeg toen invaller van der Vaart werd getackeld in de zestien. De penalty werd echter gemist door Minnema en kort voor tijd kreeg Spartaan, dat ook met tien man nog de beste kansen kreeg, loon naar werken toen wederom Van der Linden binnen knikte. Zo incasseert Diemen een dure nederlaag na de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Met dank aan Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)