VVA Spartaan ziet periodetitel aan zich voorbij gaan

De laatste speelronde in de tweede periode werd dit weekend gespeeld en de periodetitel was nog niet vergeven in 3C. VVA Spartaan had alles in eigen hand. Als zij in eigen huis wisten te winnen van DSS was de tweede periode van hen. Maar ook Arsenal, AGB en Bloemendaal maakten nog kans. AGB ging er uiteindelijk met de titel vandoor. VVA Spartaan kwam namelijk niet verder dan 1-1 tegen DSS.

VVA begon goed aan de wedstrijd. De jeugd was opgetrommeld om zoveel mogelijk lawaai te maken langs de lijn en samen met een pril zonnetje zorgde dat voor een leuke sfeer aan de laan van Spartaan. Dat deed de thuisploeg goed en het stond al vroeg 1-0. In de 7de minuut legde Stanley van Loon aan voor een vrije trap. Waar iedereen een voorzet verwachte vanaf de linkerkant draaide van Loon de bal heerlijk met de buitenkant in de korte hoek en nam VVA een goede stap richting de periodetitel.

trainer kijkt

Een voorsprong van slechts één doelpunt was natuurlijk niet afdoende en VVA ging op jacht naar de 2-0. Yassine el Haddad zette een heerlijke combinatie op met van Loon maar punterde de bal van dichtbij keihard op de lat. VVA verzuimde om door te drukken en DSS speelde steeds beter.

Na twintig minuten kreeg DSS het bijvoorbeeld voor elkaar om in een aanval drie keer op doel te schieten en niet een keer te scoren, de paal en de keeper verhinderden de eerste twee pogingen en de derde ging naast. Maar een kwartier later was het wel raak. Wouter Stevenhagen zorgde de hele eerste helft al voor gevaar en nu vond hij Justin Oosterveer in het strafschopgebied, die de score weer gelijk trok en de periodetitel voor VVA weer in gevaar bracht.

wed 4e

In de tweede helft zakte de wedstrijd een beetje in. VVA komt er nog maar af en toe door bij DSS. Dennis Amankwah kon een goede wedstrijd niet bekronen met een doelpunt, al diende de kansen zich daar wel voor aan.

DSS was eigenlijk alleen nog gevaarlijk op de counter maar miste de scherpte voorin om de overwinning uit het vuur te slepen. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en zo bleef het nog even spannend in Amsterdam West want AGB was een halfuur later begonnen. In eerste instantie was er goede hoop want met rust stond AGB nog 1-0 achter. Toen het nieuws doorsijpelde dat AGB met maar liefst 1-3 was teruggekomen bleef de ontlading achterwege.