Mo Obiba heeft dit seizoen alleen de leiding over de zondagselectie en krijgt vanaf komend seizoen hulp van Otto Gilds.

VVA/Spartaan blijft maar verliezen

VVA/Spartaan heeft ook aan de vijfde wedstrijd geen punten overgehouden. Tegen Arsenal speelde het elftal van Mo Obiba een helft lang tegen tien man en kreeg het veel kansen. Door sterk spel van Arsenal keeper Nick Ruimgaart en een goal in de laatste minuut won Arsenal met 2-3.

De wedstrijd begon vijf minuten later omdat de scheidsrechter vond dat de shirts teveel op elkaar leken. Hierdoor moest Arsenal spelen in de reserve tenues van VVA/Spartaan. Het eerste kwartier was Arsenal beter en werden er twee buitenspel goals afgekeurd. In de vijftiende minuut kwam VVA/Spartaan er voor het eerst uit en werd Reda Kharchouch in de 16 meter omver geduwd. De scheidsrechter floot en legde de bal op de stip. Kharcouch schoot de strafschop onberispelijk achter keeper Ruijmgaart.

Door de voorsprong kreeg VVA/Spartaan meer vertrouwen en gingen zij wat makkelijker en meer aanvallend spelen. In de 25e minuut was er een gevaarlijke aanval van de thuisclub, Stanly van Loon, stuitte echter op keeper Ruimgaart. In de 32e minuut viel echter de gelijkmaker na een goede aanval van Asv Arsenal. De buitenspelval werd omzeilt door Raymond Alexandre en hij legde de bal breed voor Jeroen Acda die de 1-1 binnenschoof.

Hierdoor was VVA/Spartaan wat aangeslagen en tien minuten later kwam Arsenal op voorsprong. Alexandre stuitte eerst op keeper Marcel Ons maar de goed meegelopen Acda maakte uit de rebound 1-2. In de 45e minuut kreeg Arsenal speler Tom Ter Brugge zijn tweede gele kaart en moesten de bezoekers met tien man verder.

Na rust zette VVA/Spartaan de gasten onder druk en kregen zij ook kansen. Keeper Ruijmgaart bleek deze middag echter in uitstekende vorm en hield Arsenal op de been. In de 62ste minuut kregen de gastheren opnieuw een strafschop na een handsbal in de verdediging van Arsenal. Deze keer nam Ferdinand van Straatun de strafschop en ook deze werd goed benut en zorgde voor de 2-2 tussenstand.

De wedstrijd leek geen winnaar op te leveren tot dat Alexandre in de laatste minuut twee man omspeelde en in de korte hoek binnenschoot. Deze treffer zorgde uiteraard voor dolle vreugde in het Arsenal kamp en liet VVA/Spartaan ontgoocheld en opnieuw zonder punten achter.