VVA/Spartaan boekt eerste zege tegen RKDES

In Kudelstaart heeft VVA/Spartaan de eerste drie punten van het seizoen behaald. Tegen RKDES was een doelpunt van Reda Kharchouch voldoende voor de 0-1 zege. Door dit resultaat verloor RKDES voor de derde maal op rij en blijft het puntloos in de zondag derde klasse C.

Nadat RKDES in de openingsfase enkele kansen niet benutte kreeg VVA/Spartaan in het verloop van de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd. RKDES- middenvelder Roy Endhoven had daar na afloop wel een verklaring voor: “Het was zeker in de eerste helft te slap. De voorgaande wedstrijden hielden we ook geen punten over, maar speelden we wel goed. Nu was het gewoon een off-day. We hebben afspraken gemaakt en die zijn we niet nagekomen. Dan krijg je het tegen elke ploeg moeilijk.”

Aan de kant van VVA/Spartaan waren met name Mourad Mouhou en Reda Kharchdouch plaaggeesten voor de Kudelstaarters. Vooral Mouhou was enkele keren dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant had Jordy Bourgonje pech met een kopbal op de vuisten van doelman Belhadji van de bezoekers. Op slag van rust, waar de 110 toeschouwers zich al neerlegden bij een 0-0 sloegen de bezoekers alsnog toe. Waar doelman Veldman van de thuisclub eerste nog knap redde op een inzet van Arts was hij op een kopbal van Reda Kharchouch kansloos. 0-1.

RKDES-Spartaan 2

De thuisploeg kwam in de tweede helft meer op gang. De snelle Dani Calmez had na een te korte borst-terugspeelbal van VVA-verdediger Alves Fontes nog een dikke kans op de gelijkmaker. De snelle spits haalde uit de draai hard uit, maar over. Raymond Baars, weer hersteld na een blessure, schoot uit een voorzet van Zohri nipt voorlangs. Aan de andere kant verprutste VVA/Spartaan – vedette Mourad Mouou twee kansen.

De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de hardwerkende Dani Calmez, hij schoot een voorzet van Daimian Veldman net voorlangs. RKDES-trainer Koos Abrahamy was na afloop niet tevreden: “We wisten hoe zij zouden spelen en hebben daar een strijdplan voor gemaakt. Afspraken zijn niet nakomen. Daar ben ik niet blij mee. De eerste twee wedstrijden waren prima, maar ook geen punten, en nu dit. Het was een wereld van verschil met de vorige duels. Er is nog veel werk aan de winkel.”