VVA/Spartaan boekt nuttige zege

VVA/Spartaan heeft vandaag een bijzonder nuttige overwinning behaald. In een zeer moeizame wedstrijd werd Alliance’22 met een magere 1-0 verslagen. VVA/Spartaan behoud hiermee de aansluiting met de kop van het klassement en blijft het uitstekend doen. Het grote verschil met vorig jaar is dat de Amsterdammers nu ook in staat zijn om een slechte wedstrijd over de streep te trekken.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Alliance’22 niet al teveel aanvallende bedoelingen had. De ploeg speelde zuinig en verdedigend. VVA/Spartaan kwam hierdoor niet echt lekker in de wedstrijd en speelde in een te laag tempo, waardoor het een saaie vertoning was in de eerste helft. Spaarzame hoogtepunten waren een afgekeurde goal van Alliance’22 wegens hands en een uitstekende verdedigende actie van VVA speler Jessy Tuffuor, die de 0-1 voorkwam. Bij rust nog steeds 0-0.

Lava Daniel van VVA/Spartaan

In de tweede helft ging het tempo omhoog en kreeg VVA/Spartaan kansen. Dennis Amankwah schoot keihard op de paal en Mouad Tahli had een niet te missen kans. De westrijd werd opengebroken toen een vrije trap van Moustapha Bourfarfoui van VVA/Spartaan via de muur in het doel belandde. 1-0. Alliance’22 ging nu wel alles of niets spelen en kreeg een paar goede kansen, maar de uitstekend keepende doelman Marcel Ons van VVA/Spartaan hield zijn doel schoon. Na negentig minuten kon VVA/Spartaan drie belangrijke punten bijschrijven.

Scheidsrechter van Gom floot in de ogen van VVA/Spartaan een uitstekende wedstrijd. Alliance’22 dacht daar duidelijk anders over. Een speler van die ploeg kreeg zelfs na de wedstrijd nog geel voor commentaar op de leiding.

Volgens Mike Kramer van VVA/Spartaan wordt het volgende week lastig. Dan staat er de derby tegen Geinburgia op het programma. ‘En dat zijn altijd spannende wedstrijden’, aldus Kramer.