VVA/Spartaan countert naar overwinning op Weesp

In de zondag tweede klasse B heeft VVA/Spartaan de punten in eigen huis weten te houden. In een rommelige wedstrijd werd FC Weesp met 2-1 aan de kant gezet. Abdessadak El Arabi werd de man van de wedstrijd door beide doelpunten van de thuisploeg voor zijn rekening te nemen.

Beide elftallen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd. Zowel VVA/Spartaan als FC Weesp oefenden weinig druk naar voren uit. De passing was bovendien zeer slordig waardoor er geen uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Na twintig minuten spelen brak Abdessadak El Arabi de wedstrijd open. Nadat een corner van Weesp werd afgeslagen kwam de bal in de counter bij de VVA rechtsbuiten terecht, met een mooie kapbeweging stuurde hij twee tegenstanders het bos in en doelman Sjors Duynmayer was kansloos.

VVA/Spartaan - Weesp

Nadat FC Weesp ook een aantal keren dreigend was geweest werd het zelfs 2-0. Een mooie diepe bal van Özkan Özmen werd op waarde geschat door el Arabi, die de uitgekomen Duynmayer verschalkte met een boogbal. Weesp leek geknakt na deze tegentreffer, maar vlak voor rust kwam het onverwachts terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Wouter Spanjerberg. De bal ging op de stip na een ongelukkige handsbal van een VVA verdediger. Een opmaat voor een spannende tweede helft.

Na de rust regende het grote kansen en de wedstrijd kon alle kanten op. El Arabi kreeg de ideale mogelijkheid om zijn hattrick te maken, een op een met Duynmayer schoot hij echter voorlangs. Vervolgens kwam FC Weesp twee keer dichtbij de gelijkmaker, doelman Keizerweerd redde spectaculair op kopballen van Errol Westland en Marcin Kmiecik waardoor de 2-1 op het scorebord bleef. Aan de andere kant dook Abdelhak Challaoui helemaal vrij op voor Duynmayer, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen.

In de slotfase nam de druk van FC Weesp steeds meer toe. VVA/Spartaan kon niets anders doen dan tegenhouden. Kick van Aelst kreeg de grootste mogelijkheid. Na een mooie solo had hij de bal voor het inschieten maar hij twijfelde duidelijk tussen schieten of afleggen bal waardoor de bal voorlangs hobbelde. De ongelukkig spelende Kmiecik kreeg ook nog twee goede mogelijkheden maar hij miste de overtuiging vandaag. Na een flink aantal minuten blessuretijd floot scheidsrechter Reingoud voor het einde. De opluchting was groot bij VVA/Spartaan.

VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic vindt zijn ploeg na vandaag terug op de achtste plaats met zes punten uit vier wedstrijden. FC Weesp staat nu elfde met vier punten. Djenic: “We gokten vandaag op de counter en in de eerste helft betaalde dat zich uit. In de tweede helft missen we twee enorme kansen waardoor het spannend blijft. Uiteindelijk mogen we blij zijn met de punten. Ik vond dit wel een van onze mindere wedstrijden als je kijkt naar ons veldspel. Ik denk dat het nog veel beter kan.”

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt