VVA/Spartaan deelt ZSGOWMS tik uit

In de zondag derde klasse C is de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Koploper VVA/Spartaan won gisteren (donderdag) de inhaalwedstrijd op bezoek bij ZSGO/WMS met 0-1 en heeft nu een voorsprong van vier punten. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten was een late treffer van VVA Spartaan voldoende voor de hele belangrijke driepunter.

ZSGOWMS - VVA Spartaan

Het belang van deze wedstrijd was voor beide ploegen groot. ZSGO had bij winst een behoorlijke stap richting de titel kunnen zetten, dit deed het dus niet en VVA heeft nu alles weer in eigen hand. Aan het spelbeeld kon je zien dat er veel spanning op de teams stond. Daarnaast was het spelen van goed positiespel op het hobbelige veld bijna onmogelijk, dus het werd meer werkvoetbal.

Gaandeweg de tweede helft leek het erop dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou gaan eindigen. Beide defensies stonden erg sterk en gaven maar weinig ruimte weg. De winnende treffer zou er toch komen. In de 75ste minuut werd een goede voorzet van Reda Kharchouch door Abdelhak Challaoui binnengetikt, de doorgaans moeilijk te passeren ZSGO doelman Randy Sanches was geklopt: 0-1. Hierna parkeerde VVA de bus voor het eigen doel, en werd de voorsprong met succes verdedigd.

De vreugde na afloop was groot bij VVA/Spartaan, na de 0-1 overwinning bij de concurrent.

De overwinning werd uitbundig gevierd bij VVA Spartaan. Maar het zal zich moeten beseffen dat het er nog lang niet is. De strijd om het kampioenschap ligt in ieder geval weer helemaal open. VVA ontvangt ZSGO nog op het eigen sportpark, ook in deze wedstrijd is een overwinning noodzakelijk voor de ploeg van Mo Obbiba en Otto Gilds.

Foto’s: Mario Wormhoudt