VVA/Spartaan dicht bij periodetitel na zege op RKDES

VVA/Spartaan heeft in Kudelstaart een belangrijke zege behaald. Tegen RKDES was het elftal van Mo Obiba voor rust sterker en kwamen zij in de veertigste minuut op 0-1. Na de pauze was het duel meer in evenwicht, de zege kwam voor VVA/Spartaan echter niet meer in gevaar. Als de Amsterdammers DSS over twee weken verslaan zijn zij de winnaar van de tweed periode in zondag 3C.

VVA/Spartaan is aan een goede reeks bezig. De eerste zeven wedstrijden van deze competitie kwamen de Amsterdammers niet tot een overwinning. Ook RKDES won de uitwedstrijd met 1-2 van de Amsterdammers. Maar de laatste 7 wedstrijden behaalden VVA/Spartaan veel punten. Vooral de eerste helft speelden de gasten een goede wedstrijd. RKDES mocht van geluk spreken dat de Amsterdammers slordig waren in de afwerking.

P1110850

Pas in de 40e minuut was er de dik verdiende voorsprong. De afvallende bal kwam voor de voeten van VVA/Spartaan speler Evert v.d. Linde. Hij faalde niet en zijn schot zorgde voor de verdiende 0-1 voorsprong. Bij de Kudelstaarters lukte er weinig, te veel leverde het de bal bij de tegenstander in. De eerste helft onderscheidde RKDES doelman René Jonker zich door een aantal uitstekende reddingen. In de slotfase van de eerste helft kreeg RKDES pas haar eerste kans, Dani Calmez, stond geheel vrij voor VVA/Spartaan doelman Marcel Ons. Calmez wilde het veel te mooi doen, zijn slappe inzet was een makkelijke prooi voor de Amsterdamse doelman.

P1110852

De tweede helft een beter RKDES. Doordat VVA/Spartaan de eerste helft verzuimd had grote afstand te nemen van het team van trainer Hajo Hendriks, bleef er hoop in het Kudelstaartse kamp. De wedstrijd kwam meer in evenwicht, echter zonder grote kansen. Hajo Hendriks bracht Justin de Haan en Edwin van Maris in voor de niet goed in de wedstrijd zittende Dani Calmez en Bilal Adardor. In de negentigste minuut kreeg Maarten van Putten nog een grote kans toen hij diep aangespeeld werd. Zijn inzet raakte de buitenkant van de paal. Dit was het laatste wapenfeit voor de thuisclub en dus verloor RKDES verdiend van VVA/Spartaan met 0-1.