VVA/Spartaan door zege naar 2e plaats

VVA/Spartaan is door een 2-0 zege op Bloemendaal opgeklommen naar de 2e plaats op de ranglijst in zondag 3C. De zege kwam pas tot stand in de tweede helft. Met deze overwinning op het eveneens hooggeplaatste Bloemendaal bewijst VVA/Spartaan nogmaals dat het mee wil doen om de prijzen dit seizoen. Probleem is wel dat koploer Velsen ongenaakbaar lijkt.

Het was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om mee te blijven doen in de top, waarbij dit vooral voor VVA/Spartaan gold. Het eerste kwartier  was van beide kanten aftasten en eigenlijk gebeurde er totaal niets. In de 25ste  minuut krijgt VVA/Spartaan uit het niets een kans na een goede bal van Aziz Mohdadi, die Mouad Tallih goed aanspeelde echter de uitstekende jonge doelman van Bloemendaal Daan Kerkman redde geweldig. Dat was ook meteen een van de weinige hoogtepunten uit de eerste helft. De jonge ploeg van Bloemendaal met keeper Daan Kerkman en de pas 17 jarige Koen Beeren probeerde te domineren.  Tim Martijn Joon (27) bleek een zeer goede spelverdeler. Ondanks veel balbezit creëerde Bloemendaal weinig kansen. De verdediging van VVA/Spartaan met  Jessy Tuffuor,  Evert v.d. Linde, Oscar Arts en Luc Breton stond goed.

De tyweede helft een ander VVA/Spartaan. Trainer Obbiba, die Stanly v Loon en Khalid Bchiri in het veld had gebracht voor Bilal Lakbila en Aziz Mohdadi, wilde dat zijn ploeg meer wil toonde om te winnen en dat gebeurde. In de 60ste minuut ging uitblinker Mouad Tallih alleen op keeper Kerkman af, maar opnieuw een goede redding en dus bleef het nog 0-0.

Aziz Mohdadi van VVA/Spartaan

De 62ste  minuut een hele mooi vrije trap van Stanly v Loon die op de kruising uiteen spatte en waar keeper Daan Kerkman ook alleen maar naar kon kijken. De druk zat er op en er kwam een spervuur van aanvallen op het Bloemendaalse doel. Een uitval van Bloemendaal in de 70ste minuut werd de Amsterdammers bijna fataal. Melvin Jordaan ging er vandoor, maar de opnieuw zeer goed spelende 17 jarige keeper van VVA/Spartaan Marcel Ons had een geweldige redding in huis. Dat was even schrikken voor VVA/Spartaan, de ploeg ging echter door met aanvallen.

In de 75ste  minuut kwam de licht geblesseerde Lava Daniel in het veld voor Moustapha Boujarfaoui. Dit bleek een gouden wissel, want Lava stond nog geen vijf minuten in het veld of de 1-0 lag verdiend in het net. Vooraf ging een geweldige aanval die zelf werd opgezet door Lava Daniel. Hij gaf de bal aan Dennis Amankwah, deze speelde hem geweldig direct met de hak terug op Lava die alleen voor keeper Kerkman geen fout maakte 1-0.

Uitblinker Mouad Tallih van VVA/Spartaan

In de 90ste  minuut bracht uitblinker Mouad Tallih de stand nog op 2-0 door goed vanaf de rand zestien meter Kerkman voor de tweede keer te verslaan. Dit was tevens de eindstand. Het bleef nog lang onrustig in de kantine bij VVA/Spartaan. Volgende week wacht de derby bij en tegen AGB, dat ook aardig op stoom begint te komen.

Met dank aan Mike Kramer. Foto’s: Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)