Effectief VVA/Spartaan wint ouverture in Diemen

In de derde klasse C heeft VVA/Spartaan de eerste competitiewedstrijd bij Diemen met 1-2 gewonnen. De ploeg van Petar Djenic won door een goal van Tarik Karim in de slotfase van de wedstrijd. De overwinning van de degradant uit de tweede klasse is redelijk effectief te noemen. Over de gehele wedstrijd had Diemen de meeste kansen.

De thuisploeg trok het veldspel al in de openingsfase naar zich toe. Spitsen Gilliano Eijken en Mostapha Benouda zorgden voor het nodige gevaar in de achterhoede van VVA/Spartaan. De kansen voor Diemen werden echter niet verzilverd. Bij één van de eerste momenten dat de bezoekers in het strafschopgebied van Diemen kwamen was het direct raak. Azdin el Hallabi kapte kort naar binnen en vond een klein gaatje om een zondagsschot af te leveren, die via onderkant lat achter de kansloze Diemen-doelman Dave Moen in het doel verdween.

JR4_5625_svdiemen1_vvaspartaan1_4sept2016_1800px

Na de tegentreffer kreeg Diemen voldoende kansen om te scoren. Eijken kreeg een niet te missen kans bij de tweede paal op aangeven van Benouda. De jonge spits kwam niet uit met zijn passen en zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Een vrije trap van Jelle de Wild raakte de buitenkant van de kruising. De sterk spelende Gianno dos Passos kwam net een half metertje te kort op een goede pass van Jordan Gemert. Kort voor rust voorkwam VVA/Spartaan-keeper Marcel Ons een zeker doelpunt van Benouda met een uitstekende reflex. Zo bereikte VVA/Spartaan met enig kunst en vliegwerk de rust met een 0-1 voorsprong.

JR4_5482_svdiemen1_vvaspartaan1_4sept2016_1800px

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Diemen was sterker, maar moest oppassen voor de gevaarlijke uitbraken van VVA/Spartaan. Na ruim een uur spelen kwam dan toch de terechte gelijkmaker. Gianno dos Passos scoorde op aangeven van Jordan Gemert: 1-1. Diemen verdiende meer en ging op jacht naar de overwinning. De kansen werden niet benut. Het doelpunt viel vijf minuten voor tijd aan de andere kant. Invaller Tarik Karim kapte in het strafschopgebied kort naar binnen en draaide de bal snoeihard in de verre kruising. Dit was de genadeklap voor de ploeg van Gerrie Breugem.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Jan Ronday