VVA/Spartaan en DCG winnen

DCG heeft vandaag de eerste drie punten gepakt. In de uitwedstrijd bij Geinburgia werd er met 0-2 gewonnen en dat was terecht. De ploeg van John Limon had het meeste balbezit en dit resulteerde in een aantal kansen. Geinburgia kon daar maar sporadisch iets tegenover zetten. Voor de rust werd er echter niet gescoord. Na rust nam DCG afstand.

Foto’s: Wesley Tom

De 0-1 kwam tot stand na een goede loopactie. Donny Kessing was degene die 0-1 maakte. Een paar minuten later was het alweer raak. Tom Leenen brak door in de zestien en werd gevloerd. Een penalty was het gevold. Shanon Schet wist hier wel raad mee en tekende de 0-2 aan. De wedstrijd was hiermee gespeeld.Geinburgia was kapot gespeeld en DCG mocht de drie punten meenemen naar Ookmeer.

Trainer John Limon was na afloop tevreden.
Limon:’We hadden 70 tot 80 procent balbezit. We speelden zoals we hadden afgesproken. Iedereen deed mee in de opbouw. De uitvoering is nog niet altijd optimaal, maar er zit progressie in.’

VVA/Spartaan
De verrassing van Het Amsterdamsche Kampioenschap, VVA Spartaan, speelde vandaag hun eerste competitiewedstrijd tegen Nieuw West. De wedstrijd werd gespeeld onder leiding van een goede arbitrage, die onder andere bestond uit scheidsrechter M. De Hond.

In de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong door een fraai afstandschot van Mustafa Dour Faroui, die de bal teruggespeeld kreeg en met zijn schot, de keeper van Nieuw West, kansloos liet. Na de rust kwam Nieuw West beter in het spel en ging de wedstrijd gelijk op. De 0-2 bleef echter niet uit en werd uiteindelijk gemaakt door Moaud Tahli.

Mike Kramer, teammanager van VVA Spartaan, vond dat zijn ploeg vandaag verdiend gewonnen had.
Kramer:‘Er stonden twee teams die wilden voetballen, dat was vooral erg leuk om te zien. De eerste helft waren we gewoon beter en na de rust pakte de tegenstander het ritme weer op. Uiteindelijk was de wedstrijd niet heel spannend omdat Nieuw West slechts een echte kans in de hele wedstrijd heeft gehad, dus na de 0-2 was de overwinning zo goed als binnen.’