VVA/Spartaan heeft goede uitgangspositie te pakken door nipte zege op Brederodes

VVA/Spartaan gaat met een kleine voorsprong richting Brederodes volgende week zondag. Op de Laan van Spartaan was de ploeg van Mo Obbiba met 1-0 te sterk voor de gasten uit Vianen. Beide zondag derdeklassers spelen in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De thuisploeg zag voor rust twee tegentreffers afgekeurd worden en maakte via Reda Kharchouch een kwartier na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd.

VVA Brederodes

VVA/Spartaan had het lastig in de openingsfase. In het eerste kwartier van de wedstrijd had Brederodes een veldoverzicht. De thuisploeg speelde slordig, maar hoeft in eerste instantie nog niet te vrezen voor een achterstand. Naarmate de eerste helft vorderde leekt die achterstand er alsnog te komen. Tommy van Leijenhorst schoot de bal na dik een kwartier in het doel, maar de grensrechter constateerde buitenspel.

VVA Brederodes 4

Het zou niet de enige keer zijn dat Obbiba en zijn mannen met de schrik vrij kwamen, want een paar minuten later leek het erop dat Brederodes alsnog op voorsprong zou komen. Een goal van Rick van Leijenhorst werd echter wederom afgekeurd. De bank van Brederodes had zijn twijfels en liet dat ook merken. Voor VVA/Spartaan was het zaak om de tweede helft uit een ander vaatje te tappen.

VVA Brederodes 1

In de tweede helft was VVA/Spartaan een stuk feller en de thuisploeg beloonde zichzelf de goede start met een doelpunt. In de zevende minuut na de onderbreking kopte Reda Kharchouch de bal in de verste hoek: 1-0. Het doelpunt gaf veel vertrouwen en even leek het erop dat de Amsterdammers af zouden stevenen op een royale zege. VVA/Spartaan creëerde meerdere kansen, maar ditmaal ontbrak de scherpte.

VVA Brederodes 3

In die periode stonden de bezoekers onder grote druk en kwam men een aantal keer met de schrik vrij. Pas in de slotfase veerde Brederodes weer wat op. Met nog vijf minuten te gaan, speelde Tasos Iltsidis zich vrij. De lat voorkwam een treffer en ook een kopbal van Robin Stroo in de 90e minuut leverde geen doelpunt op.

VVA Brederodes 2

Met een 1-0 overwinning op zak heeft VVA/Spartaan zichzelf een gunstige uitgangspositie verworven. Toch heeft trainer David Toxopeus van de Brederodes er alle vertrouwen in. “Thuis kan deze ploeg (VVA/Spartaan, red.) goed uit de voeten op het kunstgrasveld. Ik denk dat wij op onze gewoon grasmat in het voordeel zijn.”

Met dank aan: Regio-voetbal.nl/Dick Aanen

Foto’s: Jeroen de Kock