VVA/Spartaan kiest voor eigen trainer

VVA/Spartaan boekte zondag een belangrijke overwinning op Bloemendaal. In de kustplaats werd met 0-1 gewonnen. Daarmee deed ploeg van Frenk Saarloos een goede stap om zich te handhaven in de derde klas. Volgend seizoen zal Saarloos plaatsmaken voor Mohamed Obbida.

Het leek een beetje een soap te worden bij VVA/Spartaan als het gaat om de opvolging van trainer Frenk Saarloos. Ruim een maand geleden maakte de club bekend dat Brian Tevreden zou terugkeren aan de Jan van Galenstraat. De contracten stonden op het punt om getekend te worden toen een deel van de selectie aangaf niet meer met Tevreden te willen werken. Zij voelden zich in de steek gelaten door de trainer die pas voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn met een aantal spelers naar OFC vertrok. Lees meer daarover in het artikel ‘Tevreden en VVA/Spartaan gaan n u niet samen’ in het archief van zondag 3C. In dat artikel zeg bestuurslid Mike Kramer het volgende: “Bij een groot deel van de selectie viel de terugkeer van Brian niet in goede aarde. Ook was er wat weerstand binnen de club. Dat is natuurlijk geen goede basis om met elkaar in zee te gaan”.

Na het afketsen van Tevreden moest het bestuur dus wederom op zoek naar een geschikte kandidaat. Deze hebben ze nu binnen de eigen vereniging gevonden. De huidige trainer van de A1, Mohamed Obbiba, zal komend seizoen het eerste elftal onder zijn hoede hebben. Saarloos zal zich gaan bezig houden met de coördinatie tussen de jeugd en het eerste elftal.  Floyd Hasselbaink, die nu ook al een belangrijke rol binnen de technische staf bekleed, zal eveneens bij de selectie betrokken blijven.

VVA/Spartaan staat momenteel op de elfde plaats. Een positie die aan het eind van het seizoen nacompetitie tegen degradatie inhoudt. De achterstand op de veilig tiende plaats is slechts één punt. Daar staat momenteel NFC. Aanstaande zondag speelt VVA/Spartaan thuis tegen koploper RKDES.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)