VVA/Spartaan laat zege op DCG in slotminuut liggen

“We gaan het DCG moeilijk maken”, zei trainer Obbiba van VVA Spartaan voorafgaand aan de wedstrijd tegen DCG, koploper in de derde klasse C. En dit lukte zijn team. In de eerste helft gingen beide teams gelijk op en viel er geen doelpunt. In de tweede helft was het VVA Spartaan dat het doel van DCG wist te raken. De winst leek binnen, maar in de 92e minuut lukte het DCG toch nog om te scoren. 1-1. Een wedstrijd die voor DCG met een sisser af liep en voor VVA Spartaan een paar minuten te lang duurde.

_DSC3481

VVA Spartaan is de tweede periode goed bezig. Drie wedstrijden achter elkaar gewonnen en dat doet de ploeg goed. DCG dat dit seizoen nog ongeslagen is, hoopte dit met de winterstop voor de deur zo te houden. Dat dit lastig werd, bleek al in de eerste helft. Er werd onrustig gespeeld bij DCG, veel balverlies en het baltempo bleef te laag. VVA Spartaan ging hierin mee waardoor beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken. In de 24e minuut was het VVA Spartaan dat door snel samenspel tussen Amankwah en Kharchouch een kans creëerde. Een kleine tien minuten later is het van Lemmeren die in het zestien meter gebied, de bal uit een draai in de handen van de keeper van VVA Spartaan schoot. Beide ploegen kregen in de eerste helft slechts drie kansen die op niets uitliepen.

_DSC3556

Na de rust is het VVA Spartaan dat dreigender is. Ze speelden feller en voerden het tempo op. DCG behaalde niet het niveau wat ze normaal speelden. Keeper van Gom van DCG weet een paar uitbraken van VVA Spartaan te redden. Toch kon hij niet voorkomen dat in de 79e minuut Aabachrim de bal uit een vrije trap via het hoofd van een verdediger van DCG voor zijn voeten kreeg. Hierdoor stond hij één op één met de keeper en schoot de bal binnen. 0-1. Een discussie over buitenspel begon, echter de bal was geschampt door een verdediger van DCG, waardoor de buitenspelregel verviel. Het doelpunt werd dan ook terecht goedgekeurd.

Doelpunt VVA Spartaan

Met nog 10 minuten op de klok werd het voor DCG heel lastig. VVA Spartaan bleef aanvallend spelen, maar moest zich ook richten op de verdediging. In de extra tijd kreeg DCG een vrije trap vlakbij de rechterkant van het veld net over de middenlijn op de helft van VVA Spartaan. De bal werd voor het doel gebracht en kwam voor de voeten van Haselhoef. De keeper van VVA Spartaan stond machteloos toen Haselhoef hem binnenschoot. 1-1. Na de gelijkmaker begon DCG beter te spelen, echter was de speeltijd toen al om. Voor VVA Spartaan had de wedstrijd een paar minuten eerder afgefloten mogen worden, voor DCG was het net genoeg om ongeslagen de winterstop in te gaan.

_DSC3615
Trainer Obbiba van VVA Spartaan was zeer lovend en tevreden over zijn team. “We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. We hebben kort gedekt en snel omgeschakeld. We kwamen voor en het was dan ook jammer dat het in de extra tijd gelijk werd. Ik was graag met drie punten naar huis gegaan, maar dit is al heel goed. De complimenten voor mijn ploeg.”

Net naastTrainer Limon van DCG was iets minder enthousiast over het spel van zijn team. “We hebben te weinig kansen gecreëerd en ik vond dat we het teveel lieten afweten. Ik vond VVA Spartaan een stuk feller spelen en ze hadden een betere wedstrijdmentaliteit. Als ik naar het seizoen tot nu toe kijk ben ik heel positief en trots op het team, echter misten wij vandaag de scherpte. Ik ben wel tevreden met één punt, meer hadden we vandaag ook niet verdiend. Nu hebben we in de winterstop de tijd om ons op diverse punten te verbeteren. Welke deze zijn? Dat vertel ik off the record..”