VVA/Spartaan ligt op koers voor tweede periode na winst op KDO

VVA/Spartaan heeft zichzelf in een geweldige uitgangspositie gebracht in de strijd om de tweede periode in de Zondag Derde klasse C. Op eigen terrein was VVA/Spartaan met 2-1 te sterk voor KDO. Door de overwinning van zondag gaat VVA/Spartaan over KDO heen in de stand om de tweede periode en heeft het nu een voorsprong van twee punten op de ploeg uit de Kwakel.

Daarmee deden de Amsterdammers hele goede zaken. Bij een overwinning van KDO en een nederlaag van Wijk aan Zee (tegen DSOV) kon KDO de tweede periode in de wacht slepen. Met de hete adem van VVA/Spartaan in de nek waren alle ingrediënten aanwezig voor een spraakmakende wedstrijd aan de Laan van Spartaan. KDO kon in Amsterdam niet beschikken over de vakantiegangers Peter Onderwater en Joris Kortenhorst. Daarnaast is Joeri Stange herstellende van een blessure.

P1130534

In het begin van de wedstrijd waren de behendige Amsterdammers veelal aan de bal en moest KDO hard werken om het tempo van de thuisploeg bij te houden. Naarmate de eerste helft vorderde, beet KDO steeds meer van zich af en kregen de bezoekers na een kwartier spelen een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Maurice Bartels onderschepte de bal in het zestienmetergebied en ging alleen schuin op doel af. In plaats van de bal af te geven op de vrijstaande Mathijs van Rijn, besloot Bartels zelf te schieten, maar zijn inzet werd knap gekeerd door doelman Lendel Keizersweer. Twee minuten later schoot de goedspelende Michael Meijer de bal pardoes op zijn eigen paal, waardoor KDO met de schrik vrijkwam. In de daaruit volgende corner ging een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied naast het doel van Tim ten Brink. Na een half uur spelen was het wel raak voor de gasten. Na een knappe individuele actie van Rick Kruit, waarbij hij bij twee verdedigers wegdraaide, behield Kruit het overzicht en zag Timo Kas in kansrijke positie aan komen lopen. Kruit speelde de bal op Kas, waarna laatstgenoemde van dichtbij de 0-1 op het scorebord kon zetten. Vlak voor rust kwam VVA/Spartaan weer langszij door een benutte strafschop van Abdelsak Arabi. Hij wist wel raad met het buitenkansje en schoot feilloos de 1-1 binnen. Met deze uitslag zochten beide teams ook de kleedkamers op voor de rust.

P1130509

In de tweede helft kreeg KDO binnen tien minuten de kans om weer op voorsprong te komen. Een overtreding op Sven Vlasman in het zestienmetergebied betekende een strafschop voor de bezoekers. Kruit ging achter de bal staan, maar raakte de bal niet goed genoeg waardoor Keizersweer de penalty wist te stoppen. Een flinke klap voor de ploeg van Raymond de Jong zo vroeg in de tweede helft. Lang bleven kansen voor beide ploegen uit, maar met zo’n twintig minuten op de klok schoot Bartels een vrije trap vanaf links hard op de paal. De wedstrijd kon in de slotfase nog alle kanten op gaan en was erg spannend voor de supporters van VVA/Spartaan en KDO. In de 88e minuut wisten de Amsterdammers uiteindelijk alsnog de drie punten in eigen huis houden. Na balverlies voorin bij KDO kon VVA/Spartaan oprukken naar het doel van de tegenstander en was het uiteindelijk Abdelhak Challaoui die de bal hard in de linkerkruising schoot: 2-1. VVA/Spartaan hield stand in de resterende minuten toen KDO probeerde de gelijkmaker te forceren en kon met drie punten op zak en een glimlach terugkijken op een boeiende middag aan de Laan van Spartaan.

Abdessadik el Arabi

In de tweede periode heeft VVA/Spartaan nu twee punten voorsprong op KDO en Wijk aan Zee. Zodra VVA/Spartaan op Paaszaterdag (4 april 2015) de uitwedstrijd tegen ZSGO/WMS wint, pakken de Amsterdammers de periode. Voor zowel KDO (uit tegen AGB) als Wijk aan Zee (uit tegen ZSGO/WMS) is het zaak om hun inhaalwedstrijd op 15 maart te winnen om zodoende de druk op VVA/Spartaan hoog te houden. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het verdere programma op de klassenpagina van de zondag Derde klasse C.

Met dank aan: Paul Hogerwerf

Foto’s: Thijs de Graaf