VVA/Spartaan onderuit bij Sp. Martinus

Gisteren moest VVA/Spartaan aantreden tegen Sporting Martinus in Amstelveen. Na een wat mindere periode hoopte VVA/Spartaan de draad weer op te pakken. Na negentig minuten was dit echter niet het geval. Met een 3-1 uitslag voor Sp. Martinus was dit niet de ommekeer voor VVA/Spartaan, dat nu gewoon in de middenmoot staat op de ranglijst.

De beginfase was voor VVA/Spartaan, dat goed opende en met snelle balcirculaties de overhand had in het eerste kwartier. In de vijfde minuut was er een al kansje voor VVA/Spartaan. Een voorzet van Bilal Obiba wist Said el Hatachi goed in te koppen echter de keeper van Sp. Martinus, Stefan van der Heeten, wist de bal goed te pakken.

In de zevende minuut een counter van Sp. Martinus. Robin Meerhof zette de bal goed voor en Ruud Finkie kopte de bal net naast. In de tiende minuut opnieuw een splijtende pas namens VVA/Spartaan van Bilal Obiba op Lava Daniel, deze wachtte net even te lang met schieten waardoor de verdediger het schot kon blokken.

24032013Martinus-VVA Spartaan 1

In de vijftiende minuut ging Danny Claver alleen op Van der Heeten af na een steekpass van Said el Hatachi. De keeper van Martinus wist geweldig in te grijpen waardoor de 0-0 op het bord bleef, in de twintigste minuut opnieuw een kans voor VVA/Spartaan, nu na een foute terug speelbal van Marc Nipius en wederom won Van der Heeten het duel van Danny Claver.

Dit was het wel zo een beetje van VVA/Spartaan kant, hierna kwam Sp.Martinus beter in het spel en nam het heft in handen en scoorde wel, waar VVA/Spartaan dit naliet. In de 30e minuut was het na een lange steekpass door het midden die een verdediger van VVA/Spartaan niet goed wist te raken en Stephan Gal van Martinus wist beheerst onder Marcel Ons binnen te schieten: 1-0

Hierna was VVA/Spartaan een beetje de kluts kwijt en er volgde meer kansen voor Sp.Martinus en dit resulteerde in de 43e minuut in een corner, die genomen werd door Robin Meerhof en in de scrimmage voor het doel was Stephan Gal opnieuw de slimste en tikte de bal binnen: 2-0, tevens de ruststand.

In de rust twee wissels bij VVA/Spartaan voor M.Boujarfaoui en Lava Daniel kwamen Mouad Tallih en Dennis Amankwah in de ploeg in de hoop de wedstrijd alsnog om te keren. Echter in de zevende minuut werd de bal fout weggewerkt, Mickey Wever van Martinus raakte de bal ook niet helemaal goed, maar goed genoeg om over keeper Ons de bal in het doel te schieten en voor de 3-0 te zorgen.

Compliment aan VVA/Spartaan dat daarna bleef komen en er alles aan probeerde te doen om terug in de wedstrijd te komen. Veel balbezit leverde niet echter de kansen op die alle supporters van VVA/Spartaan hoopte en zeker geen doelpunten.

In de 70ste minuut de rentree van Bilal Lakbila bij VVA/Spartaan. Lakbila is bijna een half jaar geblesseerd geweest. Hij deed meteen van zich spreken toen hij binnen twee minuten Dennis Amankwah vrij voor de keeper zette. Amankwah wilde de bal intikken, maar werd getorpedeerd door keeper Van der Heeten. Waar iedereen dacht aan een penalty dacht scheidsrechter Sandra Klein Lenderink er anders over, zelfs tot verbazing van de Sp. Martinus supporters. Het enige discussiepuntje deze middag.

Toch bleef VVA/Spartaan het proberen en uiteindelijk was het in de 75ste  minuut Bilal Lakbila die met een schitterende treffer zijn rentree opluisterde met een goal. 3-1. Hierna had VVA/Spartaan nog veel balbezit, echter werden er geen kansen meer gecreëerd. Na afloop kon een ieder zich vinden in de uitslag, ook al was hij voor VVA/Spartaan zeer teleurstellend.

Volgende week weer een kans voor VVA/Spartaan als stadsgenoot Nieuw West op bezoek komt. Sporting Martinus ontvangt dan DSS.

Verslag: Mike Kramer
Foto’s: Thijs de Graaf