VVA/Spartaan onderuit, DCG wint.

VVA/Spartaan staat weer even met beide benen op de grond. Na een flitsende seizoensstart werd er vandaag met 4-0 verloren bij Velsen, dat nu alleen aan de leiding gaat in 3C. DCG herstelde zich van het verlies tegen Zwanenburg vorige week. De ploeg van John Limon won met 1-3 bij Bloemendaal en meldt zich ook in de kop van het klassement.

VVA/Spartaan leek met tovervoetbal vorige week zichzelf als titelkandidaat te presenteren. Vandaag liep het anders. Mike Kramer schetst namens de club het wedstrijdbeeld.

Kramer:’Het is wel een beetje geflatteerd. In de eerste minuten kregen wij de beste kansen. Lava Daniel ging alleen op de keeper af en kort daarna raakten we de paal en werden we ook nog eens teruggefloten wegens in mijn ogen onterecht buitenspel. Toen gingen we teveel babbelen en haalden we onszelf uit het spel. Velsen heeft een goede ploeg en profiteerde hiervan. Via Barry Schildwacht, Carlos Perrera en Erik Metgod van Velsen stonden we bij rust 3-0 achter.

Na rust vond ik het in evenwicht. Wij namen risico door 1 op 1 te gaan spelen, je moet wat natuurlijk. In de 75e minuut kregen we een counter om de oren en werd het via Angelo Becker van Velsen 4-0. Velsen heeft een goede ploeg met veel lengte erin. Wij zijn weer even terug op aarde. Ik denk ook niet dat wij kampioen kunnen worden, maar bovenin meedoen is zeker mogelijk.’

DCG beleefde een goede middag. Bloemendaal had de eerste twee wedstrijden gewonnen en mocht niet worden onderschat. Trainer John Limon van DCG zag de wedstrijd alsvolgt.
Limon:’We hadden veel balbezit maar gingen daar niet affectief mee om in het begin. We maakten wel een snelle goal via Fernon Haselhoef die zijn verdediger eruit sprintte en in de verre hoek afwerkte. Bloemendaal probeerde het veel via het centrum. Bij rust stonden we nog steeds 0-1 voor.

Na rust bleven we goed voetballen en uit een voorzet van Gary Bouwmeester kon Mark de Graaf de 0-2 binnenkoppen. We kregen daarna de 1-2 om de oren doordat een bal verkeerd werd ingeschat. In de 80e minuut besliste Tarik Karim de wedstrijd door er 1-3 van te maken. Ik ben zeer tevreden.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!