VVA/Spartaan promoveert naar tweede klasse door winst op Brederodes

VVA/Spartaan is er in geslaagd te promoveren naar de zondag tweede klasse! Op bezoek bij Brederodes verdedigde het elftal van Mo Obbiba een 1-0 voorsprong, maar het had er alle schijn van dat een verlenging de doorslag zou gaan geven in Vianen.Totdat Reda Kharcouch en Zakaria Mdibeh beiden het vijandelijke net vonden en de achterstand omdraaide in een voorsprong. Dankzij een 2-3 zege kan VVA/Spartaan zich gaan opmaken voor de tweede klasse.

Na de 1-0 overwinning aan de Laan van Spartaan kon Brederodes zich niet verstoppen.  En dat deden ze dan ook niet. De groengelen zetten in de openingsfase zoveel druk naar voren dat VVA/Spartaan min of meer werd overdonderd en weinig meer kon doen dan proberen tegen te houden. Dat lukte tot de dertiende minuut, toen Jeroen Bransen een vrije trap op het hoofd van Roy Bakker mikte, die de score met een achterwaartse kopbal opende: 1-0.

Na de openingstreffer kwam het team van Obbiba een stuk beter in de wedstrijd en wist VVA/Spartaan het heft in handen te nemen. Een inzet van Abdelhak Challaoui werd geblokt door Jonatan Yeboa en uit de daaropvolgende hoekschop kopte Bakker de bal van de doellijn. Maar na iets meer dan een half uur spelen was het toch raak. Zakaria Mdibeh kon richting doelman Patrick Brouwer na een mooie steekpass en met een lobje liet hij Brouwer kansloos achter. Bijna wist VVA/Spartaan nog op voorsprong te komen, maar een hoekschop van Arabi el Abdessadak belandde op de lat. Bij het rustsignaal was de stand 1-1 en bij deze stand was VVA/Spartaan zeker van promotie.

In de eerste minuten na rust leek VVA/Spartaan al met het hoofd in die tweede klasse te zitten. De concentratie was nergens te vinden en van die onachtzaamheid wist de thuisploeg te profiteren. Adil Ahabbad draaide zich knap vrij van twee verdedigers en met een schuiver in de korte hoek verraste hij doelman Lendll Keizerweerd: 2-1. VVA/Spartaan kon weer aan de bak, maar in tegenstelling tot de eerste helft was Brederodes een stuk beter opgewassen tegen het Amsterdamse positiespel. De bezoekers kwamen een aantal keer goed weg en moesten stand houden om er nog een verlenging uit te slepen.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist VVA/Spartaan de wedstrijd alsnog compleet om te draaien. Kharchouch kopte uit een vrije trap de 2-2 achter Brouwer en diep in blessuretijd werd Mdibeh de man van de wedstrijd. Met zijn tweede treffer van de wedstrijd bepaalde hij de stand 2-3 en was Brederodes definitief verslagen. Na het laatste fluitsignaal kon de Amsterdammers de promotie gaan vieren en werd Brederodes veroordeeld tot een nieuwe nacompetitie ronde.

Met twee goals in twee wedstrijden was Reda Kharchouch een hele belangrijke pion in de confrontaties met Brederodes. “Het was niet onze beste wedstrijd”, begint de jonge aanvaller. “Zij zetten veel druk op ons en daardoor kregen wij de tegentreffers, zowel de 1-0 voor rust als de 2-1 na rust, vroeg tegen. Gelukkig kon ik de 2-2 maken en daardoor moesten zij veel ruimte weggeven. Toen viel de 2-3 en was het eigenlijk gespeeld.” Na de laatste treffer van Mdibeh volgde een publiekswissel voor Kharchouch. “Ik kreeg een staande ovatie in de 92e minuut, omdat ik naar een andere club vertrek. Dat was een prachtig moment; een mooi einde van dit mooie seizoen.”

Met dank aan: Regio-voetbal.nl
Archieffoto: Jeroen de Kock