VVA/Spartaan scoort zich veilig

VVA/Spartaan heeft zich vanmiddag met 7-1 tegen DWS veilig gescoord in zondag 3c. Op doelsaldo heeft de ploeg van Frenk Saarloos zich gehandhaafd. Lang zag het er niet zo uit en werd er koortsachtig gevolgd wat er op de andere velden gebeurde. In de tweede helft was het verzet van het reeds gedegradeerde DWS gebroken en ging VVA/Spartaan los.

Voor scheidend coach Frenk Saarloos waren het weken geweest met een paar slapeloze nachten. Hij wil en kon zijn ploeg niet achterlaten met degradatie, daarvoor heeft hij er teveel energie in gestoken dit seizoen. Vooraf wist hij al dat het een moeilijk seizoen zou worden en handhaving was het enige doel. Met 5 punten in de eerste periode leek het lot al bepaald. Met tien punten in de tweede periode was er weer hoop. Een goede derde periode was echter noodzakelijk en wonder boven wonder kreeg de oefenmeester het voor elkaar. Maar liefst zestien punten werden er behaald en met 31 punten en een doorslaggevend doelsaldo kan Saarloos met een gerust hart op vakantie. Hij heeft gedaan wat hij wilde, VVA/Spartaan behouden voor de derde klasse.

De wedstrijd van vanmiddag was typerend. VVA/Spartaan moest knokken zoals het gehele seizoen. In de 11e minuut kwam er de voorsprong via Bilal El K. Nog voor rust kwam er echter weer de twijfel toen DWS een penalty verzilverde. Met 1-1 werd er gerust. Saarloos verzekerde zijn spelers in de rust dat er alles of niets gespeeld moest gaan worden. De nadruk moest op het scoren komen te liggen, de verdediging moest zich maar zien te redden. DWS kwam iets anders uit de kleedkamer, de fut leek eruit en de passing werd zeer slordig. VVA/Spartaan kreeg ruimte, maar kon nog niet profiteren. Terwijl de bloeddruk van Saarloos langzaam steeg kwam de bevrijding. Eerst was het Ohene Sekyere die voor de 2-1 zorgde en een paar minuten later kon Evert van de Linde een corner knap inkoppen. Saarloos kon weer rustig ademen en DWS was gebroken. Daarna ging het snel en vielen de broodnodige goals als rijpe appelen. Twee keer Virgil Esajas, een maal Bilal Obiba en het slotakkoord was voor Lavanio Daniel. Met deze zevenklapper kwam er aan twijfel een einde. VVA/Spartaan speelt ook volgend jaar in de derde klasse, een prestatie waar spelers en coach trots op kunnen zijn, na de slechte competitiestart.

Na afloop was trainer Saarloos weer een beetje tot rust gekomen.
Saarloos:’Ik heb het een en ander wel even moeten verwerken de laatste uren, dat zal ik je eerlijk zeggen. Vooraf wisten we dat het een moeilijk seizoen zou worden, maar dat het op de laatste speeldag zo spannend is, doet wel wat met me. Ik ben ontzettend trots op de jongens, die toch zijn gegroeid gedurende het seizoen. VVA/Spartaan moet gewoon derde klasse voetballen volgend jaar, dat was een absolute must.’

Over zijn eigen toekomst zei hij het volgende.
Saarloos:’Ik stop met veldtrainingen en ga me bezig houden met het beleid. Jeugd moet kunnen doorstromen naar de selectie en ik ga mij daar mee bemoeien. Met de drukke baan die ik heb kan dat niet meer iedere avond op het veld, hoewel ik misschien nog wel wat voorbeeldtrainingen ga doen. Maar God, wat een opluchting dat we erin zijn gebleven.’

VVA/Spartaan zullen we dus volgend jaar weer terug zien in de derde klasse. Het is te hopen dat dan alles iets beter verloopt, want zo’n laatste speeldag is wel erg zenuwslopend.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)