Home / Algemeen / VVA/Spartaan slimmer dan AGB

VVA/Spartaan slimmer dan AGB

VVA/Spartaan heeft vanmiddag drie punten meegenomen van Sportpark Ookmeer. In een niet al te beste wedstrijd werd AGB uiteindelijk met 0-3 verslagen. AGB probeerde het met veel fysiek geweld, maar VVA/Spartaan toonde zich slimmer. De ploeg van Mohamed Obbida stijgt hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst. AGB moet voorlopig plaatsnemen in de middenmoot.

De wedstrijd begon van beide kanten onrustig en eigenlijk zou dit de hele middag zo blijven. Veel balverlies dat gecompenseerd werd door veel fysieke duels. Beide ploegen konden de bal niet lang in bezit houden. Via een vrije trap opende VVA/Spartaan de score. Bilal Lakbilla legde de bal bij de tweede paal, waar Jessey Tuffuor hem richting de penaltystip kopte. Daar stond Said el Hattachi. Zijn inzet verdween via een speler en de keeper in het doel. 0-1. AGB deed er hierna een schepje bovenop, maar had zeer veel moeite om een goede combinatie op te zetten. In de 20ste minuut slalomde Cinan Kambur van AGB zich langs een paar verdedigers, waarna hij in de zestien naar de grond ging. Het was moeilijk te beoordelen of de bal op de stip moest, de scheidsrechter vond echter van niet. In de laatste tien minuten voor rust was er de meeste opwinding. Eerst ging VVA speler Hattachi alleen op de keeper af, na aangeven van Dennis Amankwah. De bal ging hoog over het doel. Vlak daarna werd Fatih Gungor van AGB gevloerd in het strafschopgebied en dit keer werd de penalty wel gegeven. Emre Gezer ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gestopt door de uitblinkende 17-jarige keeper Marcel Ons van VVA/Spartaan. Een grote teleurstelling voor AGB, dat tot overmaat van ramp ook nog de 0-2 te incasseren kreeg, toen het de bal maar niet uit het eigen strafschopgebied kreeg. Na verschillende inzetten, was het uiteindelijk Dennis Amankwah die met een bekeken schuiver scoorde. AGB richtte zijn frustratie af op de tegenstander en er volgden een paar opstootjes. Met de 0-2 ruststand mocht iedereen een kwartiertje afkoelen.

De tweede helft viel er weinig te beleven. AGB mocht aan de bal zijn en VVA/Spartaan loerde op de counter. Maar wat AGB ook probeerde, de ploeg kon maar zeer weinig kansen afdwingen. Strijd bleef er wel en dat ging soms te ver. Hayri Cakir van AGB verdiende de rode kaart, nadat hij zeer opzichtig natrapte op Sander Visch van VVA/Spartaan, die een harde sliding inzette. De scheidsrechter gaf onbegrijpelijk slechts geel. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg VVA/Spartaan steeds meer ruimte. Nadat Lavanio Daniel eerst de paal trof uit een vrije trap, was het Bilal Obbida die in de laatste minuut de wedstrijd definitief besliste. Hier ging een fraaie actie over links van Mouad Tallih aan vooraf. Met 0-3 op het bord was het gedaan en floot de scheidsrechter af. In een matige wedstrijd had VVA/Spartaan zich de slimste getoond.

Trainer Senel Cebar van AGB vond dat zijn ploeg matig had gespeeld.
Cebar:’We speelden een zeer matige eerste helft. We spelen dit seizoen 4-4-3 en dat komt er nog niet uit. Als je dan ook nog een penalty mist, wordt het wel erg lastig. In de tweede helft probeerden we het wel en hadden we veel balbezit, maar we creëren te weinig kansen. We tonen wel veel inzet, maar ik vind ons niet slim genoeg’.

Trainer Mohammed Obbiba van VVA/Spartaan toonde zich tevreden.
Obbiba:’Dit was een moeilijke wedstrijd voor ons. AGB had meer balbezit, maar ik vond ons gevaarlijker in de omschakeling. We hebben niet veel weggegeven en als we iets weggaven dan stond daar onze keeper. Dat was voor mij de man van de wedstrijd.’