VVA/Spartaan straft foutjes Ouderkerk goed af

VVA/Spartaan gaat onverstoord verder in de zondag derde klasse C. De ploeg van Petar Djenic rekende in de vierde competitiewedstrijd op eigen veld af met middenmoter Ouderkerk en is hierdoor nog steeds foutloos. “Eigenlijk kwam de zege geen moment in gevaar.”

“Hier baal ik wel van, dit was absoluut niet nodig geweest”, was Ouderkerk-trainer Lex van der Horst teleurgesteld. “Voetballend konden we behoorlijk goed mee en vond ik ons eigenlijk beter. Maar zo’n wedstrijden wordt op 3/4 momenten bepaald en op die beslissende momenten maken wij een paar dure fouten.”

vva-spartaan-1

Al na elf minuten had VVA/Spartaan de voorsprong te pakken. Gile Tadic schoot een twijfelachtige vrije trap via de muur op zeer knappe wijze in de kruising. Tien minuten later kwam Ouderkerk op gelijke hoogte. Levy Piqué werd in het strafschopgebied gehaakt en Mitchel Melissen benutte de toegekende penalty: 1-1.

Vlak voor en vlak na rust maakte Abdullah Attalj het verschil voor de thuisploeg. Met twee treffers zorgde hij voor een 3-1 voorsprong. “We verliezen twee keer de bal, staan vervolgens niet goed en geven zo twee doelpunten weg”, oordeelde Van der Horst. “VVA/Spartaan heeft natuurlijk hele behendige aanvallers, die straffen zoiets af.”

20160925 VVA Spartaan - Ouderkerk

Op het moment dat Ouderkerk middels een slotoffensief op zoek ging naar de aansluitingstreffer, gooide VVA/Spartaan de wedstrijd zes minuten voor tijd via Tarik Karim in het slot: 4-1. “Ouderkerk heeft een goede ploeg, maar ik vond ons de hele wedstrijd lang veel beter”, aldus Djenic. “Eigenlijk kwam de zege voor ons geen moment in gevaar.” Dat Sander Couperus vlak voor tijd de eindstand op 4-2 bepaalde, was slechts voor de statistieken.

Door de nederlaag staat Ouderkerk op een zevende plaats. “Als we op deze weg doorgaan, gaat het zeker goed komen met ons”, sprak Van der Horst de geruststellende woorden. “Voetballend komt het er steeds beter uit. Ik heb natuurlijk wel een paar nieuwe jongens moeten inpassen, maar het gaat de goede kant op. Alleen is het wel jammer dat je hier dan verliest.”

20160925 VVA Spartaan - Ouderkerk

VVA/Spartaan is nog altijd foutloos en wordt steeds meer een titelkandidaat, maar trainer Petar Djenic blijft daar rustig onder. “We moeten van week tot week blijven kijken. Er staat een jonge groep, jongens die heel graag willen. We werken hard en zoals ik eerder al heb aangegeven: we willen elke wedstrijd winnen. Iedere week vraag ik maar één ding van ze: 100% inzet. En dan zien we wel wat voor resultaat het oplevert. Vooralsnog gaat het uitstekend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)