VVA/Spartaan stunt in beker met winst tegen Topklasser EDO

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan heeft zich ten koste van zondag Topklasser EDO weten te plaatsen voor de tweede knock-out ronde van de beker. In Haarlem werd het 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel een minuut na rust.

Danny Klaver werd met zijn doelpunt uiteindelijk de matchwinnaar tegen het geplaagde EDO. De ploeg van Roy van der Mije staat momenteel op de laatste plaats in de Topklasse. Tegen VVA/Spartaan was duidelijk dat de Haarlemmers het nodige vertrouwen missen. Zonder de geblesseerde Rosenhart, Van den Berg en Willemze liet Van der Mije gewoon zijn eerste keiurs opdraven. Alleen de tweede keeper kreeg de kans om zich te bewijzen.

Foto Thijs de Graaf; Doelpuntemaker Danny Klaver

Dat het een gelijk opgaand duel werd mag als een verrassing worden gezien. Een Topklasser tegen een derdeklasser. VVA/Spartaan speelde met veel inzet en vocht voor ieder meter. De ploeg van Mo Bouiba miste haar centrale verdedigingsduo en de trainer had zelf dus ok niet de beschikking over zijn sterkste elftal.

Charly Alves Fortes

Na de 0-1, een minuut na rust, van Danny Klaver kwam VVA/Spartaan niet eens in de problemen. EDO zette wel wat meer druk, maar kwam niet tot echt grote kansen. Het zou nog eerder 0-2 worden dan 1-1. VVA/Spartaan, dat het komende zondag moet opnemen tegen AGB, plaatst zich dus voor de tweede knock-out ronde van de beker.

De loting is op vrijdag 31 oktober om 12:00 uur en zal door Het Amsterdamsche Voetbal LIVE worden verslagen op haar website.