Home / Algemeen / VVA/Spartaan trekt foutloze reeks door tegen Nieuw West United

VVA/Spartaan trekt foutloze reeks door tegen Nieuw West United

Na twee degradaties op rij is er bij VVA/Spartaan eindelijk weer een positieve sfeer. De ploeg van Mo Obbiba verzekerde zich van de eerste periodetitel door de eerste acht wedstrijden in de zondag vierde klasse F foutloos te blijven. Ook Nieuw West United werd overtuigend opzij gezet: 4-0.

De eindstand stond halverwege al op het scorebord. Rachid Abatui, Bilal Lakbila, Oscar Arts en Appie Challaoui maakten het verschil voor de thuisploeg en deze ruime 4-0 voorsprong gaf VVA/Spartaan niet meer uit handen. “De tweede helft was wel minder van onze kant en Nieuw West probeerde het nog, maar gelukkig hielden we de nul”, zei doelman Marcel Ons.

Ons maakte het allemaal mee. De degradatie uit de tweede klasse, het rampseizoen in de derde klasse met puntenaftrek en roemloze aftocht naar de vierde klasse. Nu is er weer succes. VVA/Spartaan verraste vorige week door tweedeklasser Vriendenschaar uit de beker te knikkeren en is nog altijd de ongeslagen koploper. “Natuurlijk zijn we blij. We willen op beide fronten meedoen. Zelfs in de beker, ook al zitten er veel grotere clubs tussen.”

De competitie heeft wel een iets hogere prioriteit. De Amsterdammers willen graag terug naar de derde klasse. “Het liefst zo snel mogelijk”, zegt Ons. “We zijn goed begonnen en hebben alles gewonnen, maar het blijft lastig met tegenstanders als Swift, AC Amsterdam en De Meer.” In die volgorde zijn dat ook de drie aanstaande opponenten, waarin VVA/Spartaan de kampioensaspiraties echt luister bij kan zetten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.

Foto’s Thijs de Graaff

Send this to a friend