Home / Algemeen / VVA/Spartaan in tweede helft erop en erover tegen Martinus

VVA/Spartaan in tweede helft erop en erover tegen Martinus

Degradant VVA/Spartaan heeft in de zondag derde klasse C ook de tweede competitiewedstrijd met 2-1 weten te winnen. De ploeg van Petar Djenic boog op eigen veld tegen Sporting Martinus na de rust een achterstand om.

“Wij hebben niet heel goed gespeeld”, was Martinus-trainer Ron Gerlof na afloop duidelijk. “Op basis van de tweede helft heeft VVA/Spartaan wel verdiend gewonnen, al waren het twee gelukkige doelpunten. De eerste helft waren we iets beter, maar was het nog niet goed van onze kant. We zullen de komende weken dus beter moeten gaan voetballen.”

20160911-vvaspartaan-martinus-alex-van-elven-2

Toch had de oefenmeester weinig te klagen in de rust. Een minuut voor het rustsignaal kwamen de Amstelveners aan de leiding. Raymon Wismeijer haalde na een diepe bal de achterlijn en gaf de bal uitstekend voor op Ralph Jurka, die goed afrondde: 0-1. Een verdiende voorsprong, op dat moment.

Gerlof: “Daarvoor hadden we al een paar goede kansen gehad. Een vrije trap die op de kruising eindigde en eentje die er goed uit werd gehaald door de keeper van VVA/Spartaan. Maar ook in het begin van de tweede helft waren de betere kansen voor ons. We laten het alleen liggen om de wedstrijd te beslissen.”

20160911-vvaspartaan-martinus-alex-van-elven-wismeijer

Daarna kwam VVA/Spartaan beter in de wedstrijd. Martinus liet de thuisploeg iets meer voetballen en kwam er toen achter dat de Amsterdammers, ondanks de degradatie van afgelopen seizoen, nog wel degelijk over kwaliteit beschikken. “In de tweede helft was er meer overtuiging bij ons”, zag trainer Petar Djenic. “We besloten hoger druk te zetten en dat leverden meteen een paar kansen op.”

Het duurde echter zo’n twintig minuten in het tweede bedrijf voordat de gelijkmaker werd gevonden. Miodrag Tadic bracht de thuisploeg langszij: 1-1. Daarna nam VVA/Spartaan de touwtjes in handen nam en kwam uiteindelijk vijf minuten voor tijd via Marcos Junior zelfs op voorsprong.

20160911-vvaspartaan-martinus-alex-van-elven-jesse-correia

Na vorige week op bezoek bij Diemen (1-2) wist VVA/Spartaan zo ook de tweede wedstrijd met 2-1 te winnen. Met zes punten uit de eerste twee duels durft Djenic zich echter nog niet aan een doelstelling te wagen. “Daar is het nog te vroeg voor. We kijken in december hoe we ervoor staan en dan gaan we pas verder. We willen in ieder geval van iedereen winnen. Het gaat de goede kant op.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Alex van Elven

Send this to a friend