VVA/Spartaan vergeet te scoren

In de zondag derde klasse C heeft VVA/Spartaan twee punten verloren door in Amstelveen 0-0 te spelen tegen Sporting Martinus. De hekkensluiter blijft ondanks het puntje op de laatste plaats staan.

De wind was van grote invloed op het duel dat in de eerste helft niet van hoogstaand niveau was. De jonge ploeg van trainer Frenk Saarloos hanteerde veel de lange bal en dat was met die sterke wind niet echt een goede keus. Ook toen de thuisclub vlak voor rust met tien man kwam te spelen (twee keer geel voor Faysal Fakhor) kon VVA/Spartaan het net niet vinden. Saarloos: “Vooraf was ik blij geweest met een punt. Achteraf vind ik dat we er twee verloren hebben. We hebben wel de beste kansen gehad maar het gewoon, net zoals het hele seizoen al, niet afgemaakt. Ook tegen de tien man van Martinus hebben we het niet goed genoeg gedaan. De man meer die we hadden hebben we niet altijd kunnen vinden”.  Martinus trainer Rob Weever beaamde dat. Wever: “Bij balbezit zijn we heel compact gaan spelen. Daardoor moesten zij vaak de lange bal spelen en dat is precies wat ik wilde. Natuurlijk zijn we een paar keer door het oog van de naald gekropen. Maar we hebben als team dit punt verdiend”.  Keeper Steven den Heeten was meerdere malen een sta in de weg voor VVA/Spartaan.

De ploeg van Saarloos speelde vorig seizoen nog mee om de bovenste plaatsen maar heeft het dit jaar erg moeilijk. Saarloos: “Op de laatste dag van de overschrijving vertrokken er 13 spelers en had de club niet eens een trainer. Ik vind dat we het gezien die omstandigheden goed doen en we hoeven zeker niet te degraderen. Als we kampioen worden van de onderste vijf ben ik hele blij”. Bestuurslid en leider Mike Kramer vult aan: “Frenk (Saarloos, red.) heeft ons geholpen door er op het laatste moment in te stappen. Hij moet ons behouden voor de derde klasse en dan kunnen we volgend seizoen weer omhoog kijken.  Het liefst willen we naar de tweede klasse. We zijn er de club naar om op dat niveau te spelen”.

Tevreden vertrok vorig jaar bij VVA/Spartaan en nam ook enkele spelers mee. De club kwam daarmee vlak voor het sluiten van de overschrijving voor een voldongen feit te staan.  Inmiddels is alle onvrede de wereld uit en kan er weer omhoog gekeken worden. Maar eerst zullen de spelers en Saarloos er alles aan moeten doen om in de derde klasse te blijven.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!