VVA/Spartaan verliest eerste wedstrijd in nacompetitie van Vriendenschaar

VVA/Spartaan heeft zichzelf geen goede dienst bewezen op weg naar promotie naar de tweede klasse. De ploeg van Mo Obbbiba verloor zondag de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar met 1-2 waardoor de ploeg aankomende zondag moet winnen om nog kans te maken op promotie.

VVA/Spartaan en Vriendenschaar bleken in de eerste helft aan elkaar gewaagd met kansen voor de beide ploegen maar toch was het VVA dat na ruim twintig spelen de leiding in de wedstrijd nam. Nog geen minuut later kreeg Niek Amelink namens Vriendenschaar een enorme kans om direct gelijk te maken. Maar zijn schot scheerde over het doel van VVA heen.

VVASpartaanVriendenschaar3

VVA was in deze fase van de wedstrijd de sterke ploeg. De ploeg schakelde in de counter razendsnel om en was veel sneller bij de vijandelijke goal dan het opbouwende spel van Vriendenschaar. Na een half uur leek VVA de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken door opnieuw te scoren. Maar de treffer werd door de overigens neutrale grensrechter geannuleerd.

Vriendenschaar moest vervolgens alle zeilen bijzetten om onder de druk van VVA uit te komen waarbij keeper Rody Honingh belangrijk was met een aantal goede reddingen. Vlak voor rust kreeg Boaz Souhuwat nog een goede kans om de gelijkmaker te maken maar zijn inzet ging van dichtbij hoog over de goal waardoor VVA met een voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

VVASpartaanVriendenschaar1

Na rust ging Vriendenschaar beter voetballen en wist zichzelf zes minuten na rust al te belonen. Na een goede voorzet van Souhuwat was het Servanio Martina die de gelijkmaker wist binnen te koppen. Vriendenschaar kreeg vervolgens nog een paar goede kansen om op voorsprong te komen en groeide in de wedstrijd maar omdat het vizier bij de Culemborgers niet op scherp stond kwam VVA met de schrik vrij.

In de 83e minuut was het dan toch raak voor Vriendenschaar na een korte corner gaf Amelink de bal voor op Martina die zijn tweede treffer van de wedstrijd kon maken. VVA trok daarna een heus slotoffensief uit de kast en raakte nog paal en lat maar het mocht verder niet baten waardoor VVA de eerste wedstrijd in de nacompetitie met een nederlaag moest afsluiten.

Verslag: Mike Kramer
Foto’s: John Beckman