VVA/Spartaan wint Amsterdam Indoor 2012 in Borchland

VVA/Spartaan wint A’dam Indoor

Zondag derde klasser VVA/Spartaan heeft de eerste editie van Amsterdam Indoor (3e t/m 6e klasse) gewonnen. In Borchland was de ploeg, gecoacht door Mike Kramer, veel te sterk voor zaterdag derde klasser Voorland, dat al na 37 seconden met een man minder kwam te staan.

Het was jammer dat de verder perfect verlopen dag zo moest eindigen. Het was een finale die het toernooi niet waardig was. Acht teams hadden de voorronden overleeft en streden vandaag om de fel begeerde beker en een golf cliniq.

Al snel werd duidelijk dat VVA.Spartaan (zondag) en Voorland tot de favorieten van de dag behoorden. In de poule fase eindigde het onderlinge duel in een 4-3 overwinning voor Spartaan. Beide ploegen rekende vervolgens eenvoudig af met de zaterdagtak van VVA/Spartaan en SV Ouderkerk (zondag).

In de andere poule wisten Vlug en vaardig (zaterdag 4e klasse) en FC Amsterdam (zaterdag 4e klasse) zich ten kosten van OSV (zondag 3e) en DWS (zondag 4e) te plaatsen voor de halve finale.

Voorland versloeg vervolgens vrij eenvoudig (8-4) Vlug en Vaardig in de halve finale en VVA/Spartaan rekende af met FC Amsterdam waar coach Ray Semmoh ook nog in actie kwam.

De finale werd niet het spektakel waar men op gehoopt had omdat na 37 seconden Voorland al met een man minder verder moest (3 veldspelers in plaats van vier) vanwege natrappen. Scheidsrechter Peter de Waard kon niet anders dan rood geven. Ondanks een minder hield Voorland, die met Ibrahim Abouchdak de beste speler van de dag had, nog lang stand en kwam het zelfs terug tot 1-1. Het verzet was echter van korte duur. VVA/Spartaan bleef rustig en creëerde veel kansen. Na een 4-1 ruststand werd het uiteindelijk 10-2 en schreven zo de eerste editie van Amsterdam Indoor op haar naam.

Morgen (zondag 30 december) is de finale dag van de top tot en met de tweede klasse clubs met Chabab, Swift, DWV, JOS Watergraafsmeer, WV-HEDW, DVVA en NFC.

In de loop van de avond verschijnt op deze site een reportage van de eerste finaledag.