VVA/Spartaan wint moeizaam van NFC

In de derde klasse C vandaag een duel tussen twee ploegen die de degradatie proberen te ontlopen. VVA/Spartaan trok uiteindelijk aan het langste eind met een 2-0 overwinning en brengt NFC hierdoor weer in gevaar. Echt best was het niet, degradatievoetbal is een term die vandaag erg van toepassing was.

Het was een derby tussen Amsterdam West en Amstelveen, twee clubs met totaal verschillende culturen. Twee clubs die elkaar ook al jaren kennen en er werd vrolijk gedold tussen de twee dug-outs. Ook een zeer sportieve wedstrijd met een uitstekend leidende scheidsrechter Wiedijk, die kort, maar zeer rechtvaardig floot. En dan nu het stuk over de wedstrijd. Dat is wat moeizamer, want hoogstaand was het allerminst vandaag.

NFC begon beter aan de wedstrijd en dit uitte zich vooral in meer balbezit. Met dat balbezit werd echter bijzonder weinig gedaan. De spitsen werden zelden bereikt en buiten wat halve kansen, kon de eerste helft op papier afgehandeld worden. Trainer Saarloos van VVA/Spartaan was de eerste 45 minuten vooral bezig met wisselen. Drie spelers van hem moesten geblesseerd het veld verlaten en na een half uur was zijn bank leeg. Gelukkig voor hem kon de rest van zijn spelers het duel uit spelen. Snel naar de tweede helft.

Met de toch aanwezige wind nu in de rug leek VVA/Spartaan ineens te beseffen dat ze voor hun laatste kans speelden. Meer duels werden gewonnen en vooral Laviano Daniel ging zich meer met het spel bemoeien. Deze speler had zich overigens met de trainingen totaal niet bemoeid deze week en  dat kostte hem een basisplaats. Gelukkig voor hem vielen er drie spelers uit voor de rust, zodat hij zijn kwaliteit kon laten zien. Een kwartier na rust besloot VVA-speler Virgil Esajas op avontuur te gaan over rechts. Hij liet wat spelers achter zich en trok de bal terug. Een slim tikje terug bracht de bal bij Ohene Sekyere en deze schoot de bal in de verre hoek. 1-0 voor VVA-Spartaan, waar de wedstrijd lang leek af te stevenen op een 0-0. Trainer Ton Bras sr. van NFC keek het nog een kwartiertje aan en bracht toen zijn zoon Ton Bras jr. in het veld. Hiermee hoopte hij op meer voetbal en dat kreeg hij ook. NFC zette aan en nu waren de passes wat beter. De verdediging van VVA/Spartaan met Tuffour, van de Linde en El Yakoubi bleef echter goed overeind. Oscar Keuter van NFC kwam nog dichtbij, maar Keeper Dennis Looy van VVA/Spartaan voorkwam de gelijkmaker. VVA/Spartaan kreeg veel ruimte doordat NFC steeds meer op de aanval ging spelen. Gio Cairo van VVA/Spartaan kon daar geen gebruik van maken, hij speelde een ongelukkige wedstrijd. Vlak voor tijd kon opnieuw Ohene Sekyere (foto onder) wel profiteren toen hij na een klutsbal op het middenveld ineens alleen op de keeper af mocht. Oog in oog faalde hij niet en tekende de 2-0 aan. Met twee goals werd hij matchwinnaar en de laatste aanvallen van NFC konden daar niets meer aan veranderen. Eindstand 2-0.

Met deze uitslag heeft VVA/Spartaan weer wat meer lucht en komt het dicht in de buurt van NFC. Beide clubs zijn echter totaal nog niet zeker van lijfsbehoud. Het worden nog een paar spannende weekenden.

Trainer Ton Bras sr. van NFC reageerde teleurgesteld.
Bras:’In de eerste helft waren we iets beter, maar er zit te weinig creativiteit in de ploeg. Ik miste vooral de geschorste Mahir Unver in mijn ploeg, een speler die dat wel heeft. Met Ton Bras jr. probeerde ik dat nog wel aan het einde, maar de spitsen werden maar moeizaam bereikt. ‘

Trainer Frenk Saarloos van VVA/Spartaan stond er iets vrolijker bij
Saarloos:’De eerste helft was niet best. Ik had nog gezegd dat we met die wind tegen de bal laag moesten houden en strak moesten inspelen. Dan zie je wel de beperking van mijn ploeg dat het niet lukt dan. Ballen worden soms nogal klunzig ingeleverd. In de tweede helft, geholpen door de wind, begonnen we te vechten en zetten we meer druk. Er was ook meer beleving. Gelukkig kregen we ook de beloning met twee goals’.

Beide trainers waren het er wel over eens dat ze allebei weinig vernuft en creativiteit in de ploeg hebben en dat moet wel veranderen willen beide ploegen een volwaardige derdeklasser worden.
Slideshowfoto: Karel Stevens