VVIJ overklast RODA’23 in eerste helft

In de zondag tweede klasse B is VVIJ de nieuwe koploper. De ploeg van voormalig Swift-trainer David Vecht won met 4-1 van RODA’23 uit Bovenkerk. Tyrone Fonville was de grote man door drie keer te scoren.

De jonge ploeg van RODA’23 werd met name in de eerste helft overlopen. Vecht: “ We hadden ze goed geanalyseerd. Dus snel druk zetten en ze niet op laten bouwen was het devies. Dat lukte prima. In de eerste helft veranderde vervolgens alles wat we deden in goud.”

1De snelle voorsprong zal daar ok wel geholpen hebben. Na vijf minuten kon Daan Stevens de bal al uit het doel halen. Het betekende de eerste treffer van Tyrone Fonville. Na twintig minuten verdubbelde Fonville de voorsprong. RODA’23 kwam niet aan opbouwen toe. Vecht: “ Achterin zijn ze kwetsbaar maar we wisten ook dat als ze de balen eenmaal bij het middenveld krijgen ze een gevaarlijk ploeg kunnen worden. Met Stef Leliveld, Damien de Vegt en Robin Visser kunnen ze heel gevaarlijk zijn.”

2Na een half uur maakte Jimmy van Baarlen, op aangeven van zijn broer Kevin, de derde treffer. Vecht: “Ik snap dat Marco Bragonje (trainer RODA, red) ontevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg maar dat was voor een groot deel ook te danken aan het systeem dat wij hanteerden.”

Na rust zorgde Robin Visser in de 68ste minuut voor de 3-1. Het bleek ijdele hoop te zijn want VVIJ kwam verder niet in gevaar. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Fonville, met zijn derde van de middag, de eindstand op 4-1.

3

Vecht: “ Het is een mooie afdeling waarin de verschillen niet zo groot zijn. Ook RODA is ene gevaarlijke ploeg. Je ziet nu dat wij, samen met Soest en Weesp, een beetje afstand nemen. Maar we zullen iedere week alles moeten geven anders kun je van iedereen verliezen. Ik denk dat wij samen met Weesp de meest stabiele ploegen in de afdeling zijn.”

Visser

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)