VVOG steekt in blessuretijd stokje voor eerste overwinning De Dijk

De eerste overwinning voor De Dijk in de Derde Divisie zaterdag komt steeds dichterbij. Voor de tweede week op rij duurde de wedstrijd net iets te lang voor de ploeg van Kees Oostermeijer. Vorige week bleek Hoek in blessuretijd te sterk voor de hekkensluiter, nu pikte VVOG in de extra tijd een punt mee: 3-3.

De Dijk begon goed aan het duel en kreeg ook twee aardige mogelijkheden. Mick Christophersen mikte net langs de verkeerde kant van de paal en Jawhar Ahannach faalde oog-in-oog met doelman Kevin Rijnvis. Na een half uur spelen kregen de Amsterdammers een tegenslag te verwerken met de 0-1. Een vrije trap van Rihairo Meulens werd slecht verwerkt, waarna Harrie Kersten uit de rebound de score kon openen voor de bezoekers.

In de tweede helft voerde VVOG de druk op, maar zorgden twee treffers van Kubilay Koylu vlak achter elkaar voor een verrassende 2-1 voorsprong van De Dijk. Vanuit het niets maakte Kersten met een rake kopbal tien minuten later weer gelijk. De 2-2 leek ook de eindstand te worden, totdat De Dijk opnieuw aan de leiding kwam. Randill Verweij schoot twee minuten voor tijd de 3-2 binnen.

De winst lag voor de thuisploeg voor het oprapen, totdat de bezoekers uit Harderwijk er alsnog een gelijkspel uit haalde. Invaller Caifano Latuperissa bepaalde de eindstand op 3-3, waardoor De Dijk genoegen moest nemen met het tweede punt van dit seizoen. Op doelsaldo staan de Amsterdammers nu niet meer laatste: de rode lantaarn hebben ze overgedragen aan Eemdijk, de aankomende tegenstander.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.