Waar is zondag dat (periode) feestje?

Komend weekend staat de laatste wedstrijdronde uit de eerste periode op het programma. De eerste prijzen van het seizoen zullen dus worden vergeven. Wie zijn de kanshebbers op die eerste prijs. Waar is zondag het feestje in Amsterdam en omstreken? Het Amsterdamsche Voetbal zet de belangrijkste afdelingen met kanshebbers uit onze regio voor u op een rijtje.

In de topklasse is de eerste periode nog niet vergeven (WKE of Achilles’29) maar AFC en Chabab maken daar geen kans op een prijs. In de hoofdklasse hebben we geen ploegen uit onze regio maar zijn Konigklijke HFC (met een aantal Amsterdammers!) en Alphense Boys met elkaar in gevecht.  Zondag valt de beslissing.

In de eerste klasse A, de Amsterdamse Koningsklasse, is het nog maar de vraag of er dit weekend ergens iets te vieren valt. Zeeburgia heeft de minste verliespunten maar moet eind november ook nog een wedstrijd inhalen tegen DWV. Toch zijn er mogelijkheden en niet alleen voor Zeeburgia!  Pancratius (16 punten) staat bovenaan maar heeft met de uitwedstrijd tegen De Dijk een lastige tegenstander. Als de ploeg van Ton Pronk weet te winnen en Zeeburgia verspeelt punten tegen Stormvogels dan kan de vlag uit in Badhoevedorp. Ook Zeeburgia zou, ondanks dat ze dus nog een wedstrijd tegoed hebben, zondag al feest kunnen vieren. Zelf winnen en een nederlaag van Pancratius en Hercules is daar voor nodig. Alle andere ploegen maken geen kans meer. Het Amsterdamsche Voetbal schat de kans op een feestje in Badhoevedorp of in Amsterdam Oost komend weekend in op 33%.

In de tweede klasse B lijkt NVC de beste papieren te hebben. De ploeg van Arno Splinter staat een punt voor op Soest en drie op RODA’23. In Bovenkerk staat zondag RODA’23-NVC op het programma. RODA moet met acht doelpunten verschil winnen en dan mag Soest ook niet winnen van Hoofddorp. Die kansen achten we zo klein dat we daar geen percentage aan vast willen plakken.  NVC is bij winst in Boevenkerk zeker van de eerste prijs van het seizoen. Dat achten wij wel tot de mogelijkheden te behoren.

In 3C doen VVA/Spartaan en DCG het dit seizoen erg goed met een tweede en derde plaats. Toch lijken zij meer dan kansloos voor de eerste periode. Velsen is ongenaakbaar met 18 punten na zes wedstrijden. Spartaan (16 uit 7) en DCG (15 uit 7) volgen nog redelijk. Deze periode gaat over 12 wedstrijden dus zondag worden er zeker geen feestjes gevierd. Waar dan ook.

In de vierde klasse E heeft Arsenal voorlopig de beste papieren. Maar ook in die afdeling gaat de eerste periode over twaalf wedstrijden. In 4F is de periodetitel twee weken geleden al gegaan naar BFC. AS’80, Zuidoost United en NFC zijn de naaste achtervolgers.

In de vijfde klasse D kan er wel weer iets gevierd worden. GeuzenMiddenmeer is de koploper na zeven wedstrijden. De ploeg uit Oost heeft 15 punten verzameld. DRC uit Durgerdam (13 uit 6) staat er beter voor. Ook TABA en Purmerland (beiden 12 uit 6) maken nog kans op de eerste prijs van het seizoen.  Gezien het programma (Geuzen tegen het nog puntloze Voorland en DRC-Purmerland) verwachten wij niet dat er komend weekend al ergens feest gevierd kan worden.