Wartburgia behaalt moeizame overwinning op Kadoelen

Wartburgia blijft in de zaterdag derde klasse A in het spoor van koploper HBOK. De ploeg van Hans Bergsma ontdeed zich zelf met de nodige moeite van laagvlieger Kadoelen: 4-3.

Kadoelen kan de punten heel goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud en drukte Wartburgia brutaal direct naar achteren. Gezien het vertoonde spel is het onbegrijpelijk dat deze ploeg op de voorlaatste plek staat. Toch keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand. A la Lasse Schöne opende Wanar Kelmanutu de score voor Wartburgia. Zijn vrije trap vloog, gedragen door de wind, binnen.

Zeven minuten later zorgde Mitch van Ankeren vanuit een scrimmage uit een corner voor de 1-1. Dit allemaal onder grote protesten vanwege een vermeende handsbal. Daar wilde de scheidsrechter niets van weten. Jacco Fijnheer kreeg in de 28ste minuut een uitgelezen kans om de voorsprong te herstellen. Hij maaide ongelukkig over de bal heen. Nog voor de rust viel de 2-1 alsnog. David van Paridon kreeg de bal terug na zijn afgeslagen corner waaruit de middenvelder raak schoot.

Ook in de tweede helft was Kadoelen zeker niet de mindere van Wartburgia. Qua spelopbouw was de thuisploeg net even iets beter. Toch gaf Kadoelen zich zeker niet gewonnen. Landry Monni trof verrassend, buiten bereik van doelman Max Klink, de paal. Aan de andere kant van het veld zorgde Fijnheer met een goede goal voor de 3-1. Toen Van Paridon, na een goede actie van Armando Cuvalaij, de 4-1 aantekende, leek de wedstrijd gespeeld.

De bezoekers slaagden erin de spanning terug te brengen. Monni strafte gestuntel in de verdediging van Wartburgia af: 4-2. Het bleef onrustig in de defensie van de thuisploeg en daardoor kon Mitchell de Vries in de slotminuut nog de 4-3 maken. Verder kwam Kadoelen niet, waardoor Wartburgia in de strijd om de titel drie belangrijke punten kon bijschrijven.

Bergsma was onder de indruk van de opponent. “Ik heb een zeer gemotiveerd Kadoelen gezien, zeker in de beginfase werden wij flink naar achteren gedrukt. In alle linies van mijn team moet het nog beter. Ik ben blij met de overwinning, maar wij hebben drie klassen minder gespeeld dan vorige week tegen Purmersteijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)