Home / Algemeen / Wartburgia behaalt zeer moeizaam drie punten tegen HCSC

Wartburgia behaalt zeer moeizaam drie punten tegen HCSC

Aan de ongeslagen reeks van Wartburgia komt vooralsnog geen einde. De ploeg van Hans Bergsma versloeg op eigen veld laagvlieger HCSC met 2-1 en klom hierdoor naar de gedeeld derde plek in de zaterdag derde klasse A.

In Den Helder bleven de Amsterdammers eerder dit seizoen steken op een 1-1 gelijkspel. Ook nu had Wartburgia de nodige moeite met HCSC. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij met een paar kleine mogelijkheden. Niek Remijn was op slag van rust het dichtst bij een openingstreffer, maar zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Wartburgia ontsnapte vlak na de theepauze aan een vroege tegentreffer toen de Amsterdammers door de lat gered werden. Vervolgens nam Daan Tuerlings zijn ploeg bij de hand. Eerst tekende hij vanuit een scrimmage voor de 1-0 en nog geen vijf minuten later werd de aanvaller perfect op maat verdiend om zijn tweede van de middag te maken.

In de slotfase werd het nog even spannend. Door een benutte strafschop van Timo Swart deed HCSC iets terug, maar de 2-1 overwinning kon over de streep getrokken worden. “Ik heb geen nummer vier tegen nummer twaalf van de ranglijst gezien. Ik ben ben natuurlijk tevreden met deze overwinning, maar ik vond ons spel aan de bal niet voldoende”, analyseerde Wartburgia-trainer Hans Bergsma na afloop. “Er werden veel te moeilijke beslissingen genomen. De tweede helft was wat beter.”

Wartburgia bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen en profiteerde optimaal van het puntverlies van de concurrentie. De Amsterdammers staan nu knap gedeeld derde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag: Wietze Jan Ramaker
Foto: Frank van Paridon