Wartburgia dankzij zege op buurman De Meer als groepswinnaar verder

Zaterdag derdeklasser Wartburgia heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg van Hans Bergsma was met 2-1 te sterk voor vierdeklasser De Meer. Niek Remijn eiste met twee benutte strafschoppen de hoofdrol op tijdens de derby van Sportpark Drieburg.

Nadat Wartburgia midweeks met grote cijfers van Ouderkerk (8-0) won, was een gelijkspel tegen de sportparkgenoot genoeg voor de groepswinst. Toch ging de thuisploeg voor de volle winst, met een aantal grote kansen in de openingsfase. Zo werd Daan Tuerlings bediend door Wanar Kelmanutu, alleen had zijn poging geen succes.

Uiteindelijk kwam Wartburgia door een strafschop aan de leiding. Een lichte overtreding op Remijn was volgens de scheidsrechter voldoende voor een penalty, die de van FC Abcoude overgekomen middenvelder zelf benutte: 1-0. Nog voor de rust had De Meer de stand gelijk getrokken. De ploeg van Hans Verhoogt, vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse, strafte niet kordaat optreden van de defensie van de thuisploeg af. Lopez zette de bezoekers weer naast Wartburgia: 1-1.

Ook in de tweede helft was de derdeklasser de bovenliggende partij, kreeg het veel mogelijkheden, maar was de afronding niet doeltreffend. Net als in het eerste bedrijf stond Wartburgia tegen een muur van De Meer te spelen, die de Amsterdammers niet stuk konden spelen. Opnieuw zorgde een toegekende strafschop, wederom benut door Remijn, voor de bevrijding en de 2-1 zege.

Met zes punten uit twee wedstrijden bekert Wartburgia verder. Komend weekend start voor de ploeg van Hans Bergsma de derde klasse A met een andere sportparkderby. Dan komt JOS/Watergraafsmeer op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker zaterdag.