Home / Algemeen / Wartburgia deelt punten met RCL

Wartburgia deelt punten met RCL

Na het zure verlies van vorige week moesten de Wartburgiaanse vrouwen zich weer oppeppen om de volgende topper te spelen. RCL uit Leiderdorp staat op de viere plek en draait volop mee voor het kampioenschap. Door het herfstweer was het grasveld onbespeelbaar en bracht het ons naar het oude kunstgrasveld van Wartburgia. Met enige wisselingen in de posities, m.n. voorin begon de topper op Sportpark Drieburg.

Wartburgia begon wederom goed en liet zien dat het op het kunstgrasveld technisch vertier kon geven aan het trouwe thuispubliek. Al in de vijfde minuut joeg laatste vrouw Gerda Edelman de bal tegen de touwen na een corner van Suus Bakker. Echter verstoorde de leidsman dit feestje, want er zou foutief geduwd zijn. Gedurende de eerste helft veel goede acties en aanvallen door Wartbugia. RCL kon weinig inbrengen en speelde voornamelijk op de lange bal en counter. Schoten van Bouchra Moudou en Shanon Molleman konden de keepster van RCL niet in problemen brengen. Ook een kopbal op de lat van Linda Bos gaf ook niet het nodige geluk. De stempel van de scheidsrechter op de wedstrijd was gezet en kon het de wedstrijd geen fijn gevoel meegeven.

In de tweede helft was Laura Kelderman in de ploeg gekomen voor Dolly van der Voort. In het eerste kwartier een aantal gevaarlijke momenten voor RCL, maar Eefje Muselears hield haar doel schoon. Achterin een wissel Gisela van Ankeren voor Anna Claus. De wedstrijd had een doelpunt nodig en het ging heen en weer tussen beide teams. In de 70ste een goed opgezette aanval via Eline Keet en Laura Kelderman die de bal hard van afstand in kon schieten. Na de verdiende 1-0 voorsprong werd het spel rommelig en zenuwachtig. Wartburgia leek op haar 6de overwinning van het seizoen af te gaan.  Echter de sterk spelende Linda Bos verkeek zich in de laatste minuut op een terugspeelbal waar de spits van RCL danlbaar gebruik van maakte en voor de gelijkmaker tekende.

Wederom een goede wedstrijd van de Wartburgia vrouwen marr weer niet de verdiende punten gekregen. Volgende week de absolute topper in het verre zuiden, Fortuna Sittard is dan de tegenstander.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)