Wartburgia grijpt als collectief krappe zege op Buiksloot

Ook Buiksloot heeft geen einde kunnen maken aan de lange ongeslagen reeks van zaterdag derdeklasser Wartburgia die inmiddels al bijna vijf maanden duurt. De ploeg van Hans Bergsma had aan een doelpunt van Daan Tuerlings voldoende om de laagvlieger opzij te zetten: 0-1.

Net als de moeizame overwinning vorige week op Sporting Andijk (3-2) was ook dit niet één van de gemakkelijkste wedstrijden voor de nummer twee van de ranglijst. Het rommelig verlopen duel werd al in de zevende minuut beslist. Uit een goede vrije trap tekende clubtopscorer Daan Tuerlings voor de vroege openingstreffer: 0-1. Wartburgia creëerde direct meer mogelijkheden om de
stand uit te breiden, maar uit hoekschoppen van David van Paridon waren Matthijs Ramaker en Niek Remijn niet succesvol.

In de negentiende minuut kregen de bezoekers een tegenvaller te verwerken toen Niek Remijn zich moest laten vervangen vanwege een blessure. Bergsma moest hierdoor zijn spelsysteem aanpassen en op die manier kreeg Buiksloot tot aan het rustsignaal meer grip op de wedstrijd. Toch waren de betere kansen voor Wartburgia. Tuerlings (nadat een hoekschop werd verlengd) en Armando Cuvalaij (uit een voorzet van Jacco Fijnheer) troffen de lat.

Direct na de rust was Buiksloot dicht bij de gelijkmaker. Wartburgia-doelman Max Klink werd bij een hoekschop even geholpen door verdediger Tim Stam. De gasten konden het duel niet volledig naar zich toetrekken. Bjarne Dijkman was in scoringspositie niet succesvol en een inzet van Fijnheer werd van de doellijn gehaald. Aan de andere kant van het veld voorkwam Klink met een goede redding een late gelijkmaker.

“Zeker gezien de tweede helft waren wij niets minder dan Wartburgia. We kunnen het alleen nog niet afmaken”, analyseerde Buiksloot-trainer Remi Boshuizen. Zijn ploeg blijft twaalfde staan. Wartburgia bezet nog altijd de tweede plek, vijf punten achter koploper HBOK, en kan volgende week in de topper tegen concurrent Purmersteijn de periodetitel binnenhalen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.