Home / slideshow / SELECTIE: Wartburgia ambitieus: “Niveau selectie gaat steeds verder omhoog”

SELECTIE: Wartburgia ambitieus: “Niveau selectie gaat steeds verder omhoog”

Wartburgia stond afgelopen seizoen ruim bovenaan in de derde klasse, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Daarom moeten de selectiespelers volgend voetbaljaar opnieuw proberen om het kampioenschap binnen te halen. Al wordt dat niet eenvoudig, stelt de kersverse oefenmeester Hans Schakel.

De Amsterdamse vereniging heeft buiten het ‘natuurlijke verloop’ niets aan zijn spelersselectie aangepast. “Alleen voor de vertrekkende jongens hebben we vier versterkingen teruggekregen”, vertelt Schakel. Het gaat om Mitchell Vorstman (Pancratius), Rutger Takken (Pancratius), Melle Huisman (WV-HEDW) en Martijn Surie (TOS Actief). “We konden eenvoudig acht tot tien spelers aannemen, ondanks de coronacrisis. Het niveau van onze selectie zie je echter steeds verder omhoog gaan, waardoor we kritischer kijken wie we aannemen. Als je naar de selectie van afgelopen seizoen kijkt, waarbij je zowel met het eerste als tweede elftal eerste wordt, dan hoef je niet elk jaar vier tot vijf jongens er zomaar bij te halen. Dan kijk je dus naar hoeveel jongens weggaan en ga je vervolgens op zoek naar vervangers op die posities. Natuurlijk komt er dan geluk bij kijken dat je bepaalde jongens aan je elftal kan toevoegen.”

Schakel was afgelopen seizoen ook al onderdeel van de sterke selectie van Wartburgia, waardoor hij goed weet waar de krachten liggen. “De voornaamste kwaliteit van onze selectie is de saamhorigheid en motivatie om iets te bereiken. We zijn op 11 mei, toen het weer mocht, direct gaan trainen. De maandag erna stond vrijwel de gehele selectie op het trainingsveld. Wanneer ik kijk naar de trainingsopkomst van de afgelopen weken, dan is die ongekend hoog. Een andere kwaliteit van Wartburgia vind ik dat het eerste en tweede elftal écht een groep is. Er wordt met elkaar getraind en activiteiten gedaan, waarbij geen onderscheid tussen de teams wordt gemaakt. Bovendien zijn de jongens leergierig en bereid hard te werken.”

Het wordt voor Schakel volgend seizoen geen eenvoudige klus om het werk van Hans Bergsma, die behouden blijft voor het tweede elftal, over te nemen. Al zal hij Bergsma nog wekelijks tegenkomen tijdens trainingen. “Hans is officieel trainer van het tweede elftal en ik van het eerste team, maar uiteindelijk trainen we continu gemixt. Soms train ik alle aanvallers, terwijl Hans alle verdedigers onder zijn hoede neemt. Op een ander moment train ik een gemixte groep, terwijl hij de overige jongens traint.” Schakel heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de club ook na de zomer sterk voor de dag komt. “Ik heb vorig seizoen op de achtergrond met de selectie kunnen meedraaien, dus dat geeft mij een groot voordeel. Ik moest vorig jaar overal nog aan wennen: van ‘waar liggen de ballen’ tot ‘hoe wordt hier gespeeld’. Dat heb ik het afgelopen jaar kunnen zien en beleven. Nu ben ik klaar voor de volgende stap.”

Selectie Wartburgia

Speler Club 19/20
Melvin Akkerman Wartburgia
Armando Cuvalay Wartburgia
Bjarne Dijkman Wartburgia
Bob Dekker Wartburgia
Daan Tuerlings Wartburgia
Daan van Dijk Wartburgia
David van Paridon Wartburgia
Dimitri Brinkman Wartburgia
Dylan van Dam Wartburgia
Ian Dankbaar Wartburgia
Jacco Fijnheer Wartburgia
James Riley Wartburgia
Jay Bissumbhar Wartburgia
Jesse Bollen Wartburgia
Jos van Nes Wartburgia
Max Klink Wartburgia
Raymond van Wieren Wartburgia
Marco Barsoum Wartburgia
Matthijs Ramaker Wartburgia
Max van Lankeren Wartburgia
Milan Besselink Wartburgia
Nickel Nzoko Wartburgia
Niek Remijn Wartburgia
Samir Besselink Wartburgia
Sebastiaan de Haan Wartburgia
Soufyan Khodabaks Wartburgia
Stefan Klink Wartburgia
Tim Stam Wartburgia
Tobias van Kralingen Wartburgia
Tom Remijn Wartburgia
Mitchell Vorstman Pancratius
Rutger Takken Pancratius
Melle Huisman WV-HEDW
Martijn Surie TOS Actief

Tekst: Jordi Smit

Takken en Vorstman ruilen Pancratius in voor Wartburgia

Send this to a friend