Home / Algemeen / Wartburgia heeft geen enkele moeite met Reiger Boys

Wartburgia heeft geen enkele moeite met Reiger Boys

Zaterdag derdeklasser Wartburgia heeft ondanks de forse wind een simpele overwinning geboekt op bezoek bij Reiger Boys. In Heerhugowaard won de ploeg van Hans Bergsma maar liefst met 7-0, waardoor de Amsterdammers in het spoor van koploper HBOK blijven.

De forse wind, die dwars op het veld stond, was de spelbreker om goed te kunnen voetballen. Veel ballen over de zijlijn, passes die niet goed aankwamen. Reiger Boys probeerde met een vier-mans middenveld de aanvalsdrift stil te leggen. Hoewel de thuisploeg via Daniël Schot de eerste kans kreeg (goed gepareerd door doelman Max Klink), kregen de Amsterdammers steeds meer overwicht en kwamen ook aan de leiding. Na een klein halfuur opende Jacco Fijnheer op aangeven van Armando Cuvalaij de score: 0-1.

Acht minuten later was het weer raak. Nu stelde Cuvalaij spits Daan Tuerlings in de gelegenheid om de 0-2 te maken. Vlak voor rust maakte Tuerlings ook zijn tweede van de middag door geknoei in de Heerhugowaardse defensie af te straffen. Reiger Boys legde de bezoekers geen strobreed in de weg om de score nog enigszins beperkt te houden. Direct na de theepauze tekende Tuerlings zelfs voor de 0-4.

Wartburgia kende weinig genade voor Reiger Boys. De geheel vrijstaande Cuvalaij schoot de 0-5 binnen, Tuerlings maakte op aangeven van Fijnheer de 0-6 en als de Amsterdammers iets slimmer waren omgegaan met de buitenspelval van Reiger Boys had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. De teller stokte uiteindelijk op zeven. Net buiten het strafschopgebied schoot Wanar Kelmanutu de bal met buitenkant rechts binnen voor de 0-7 eindstand.

“Wij hadden absoluut niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan”, zei Bergsma na afloop. “We moeten even wennen aan de bezetting op het middenveld van Reiger Boys en zijn hier heel goed mee omgegaan. Ik ben zeer tevreden met de overwinning.” Door de eenvoudige driepunter blijven de Amsterdammers tweede staan, op vier punten van koploper HBOK.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)