Wartburgia in doelpuntenfestijn te sterk voor Nieuw West United

Derdeklasser Wartburgia en vierdeklasser Nieuw West United hebben de toeschouwers op een waar doelpuntenbal getrakteerd. Hoewel de 6-5 overwinning misschien anders doet vermoeden, had de ploeg van Hans Bergsma in de eerste ronde van de districtsbeker niet echt problemen met de bezoekers.

Terwijl Wartburgia in de beginfase iets meer balbezit had, was de eerste mogelijkheid voor Nieuw West United. Een goed schot van Zohair Chiddi was niet succesvol. Aan de andere kant viel het openingsdoelpunt na twintig minuten wel. Met een fraai afstandsschot tekende Wanar Kelmanutu voor de 1-0. Enkele minuten later vergrootte Daan Tuerlings de marge, door op aangeven van de hardwerkende Yoram Knigge de 2-0 te maken.

Nieuw West United probeerde de aansluitingstreffer te maken en vond deze ook via Hoessein Aitkassi. Vlak daarna werd het zelfs 2-2. Ilias Hamdi trok de stand gelijk namens de bezoekers. Die 2-2 leek ook de rust te halen, totdat Knigge nog voor de theepauze de voorsprong herstelde voor de thuisploeg: 3-2. In de blessuretijd van de eerste helft had Chiddi een nieuwe gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot een strafschop over.

In de tweede helft liep Wartburgia, aan de hand van Tuerlings, vrij eenvoudig uit naar een ruime 6-2 voorsprong. De spits maakte drie doelpunten achter elkaar en bracht zijn totaal van de avond daarmee op vier treffers. Nouredinne Oulad Ben Youssef deed hierna met een benutte strafschop iets terug (6-3), waarna Nieuw West United aanzette om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een rommelig doelpunt van Jaafar Moesa en een van richting veranderd schot zorgden ervoor dat de bezoeker terugkwamen tot 6-5, maar meer viel er niet te halen voor de vierdeklasser.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.