Wartburgia morst wederom punten

Wartburgia heef afgelopen weekend niet kunnen winnen. Tegen RKHVV verloren de Amsterdamse vrouwen in de laatste fase van de wedstrijd. Het duel in de Hoofdklasse eindigde uiteindelijk in 1-2.

De thuisploeg begon redelijk aan de wedstrijd en de eerste goede actie kwam na 10 minuten spelen op naam van Alex Baarda. Haar voorzet belandde bij de tweede paal waar Shanon Molleman bijna kon binnen tikken. Direct hierna schoot Gerda Edelman uit een corner de bal net naast. De eerste kans voor RKHVV vond halverwege de eerste helft plaats. Een voorzet van de linkerkant kon net worden weggekopt door Anna Claus voordat een speelster van RKHVV kon binnen tikken.  Hierna was het Alex die Wartburgia op een 1-0 voorsprong moest zetten, maar na haar goede individuele actie schoot zij helaas tegen de keeper op.

Zoals de voetbalwet luidt; als je zelf de kansen niet afmaakt, dan krijg je hem uiteindelijk zelf om de oren. En dit overkwam Wartburgia ook. In de 38ste minuut een schot buiten de 16 meter die met een boog over keepster Eefje Muselaers heen ging; 0-1 voor de gasten uit Huissen.Vlak voor rust voorkwam Eefje een tweede tegentreffer door een goede redding op de doellijn. Gezegd moet wel worden dat de achterstand van Wartburgia geheel terecht was, want RKHVV was de eerste helft veel sterker, geconcentreerder en een stuk feller dan Wartburgia.

Deze boodschap werd, nadat de linksbuiten van RKHVV eerst Eefje tweemaal met een geplaatst schot wilde verrassen, redelijk opgevolgd. Wartburgia speelde iets beter dan in de eerste helft en  creëerde diverse kansen, maar het vizier van Shanon Molleman stond niet scherp genoeg. Het was wel raak toen Sien van de Schouw na een schot van Laura Kelderman de rebound binnen tikte en zo de 1-1 op het scorebord zette.

Na deze gelijkmaker bleef Wartburgia druk uitoefenen op de goal van RKHVV, echter zonder succes.  Zo ging een afstandsschot van Eline Keet over en schoot Shanon hard en hoog over na een goede voorzet van Sien.  RKHVV kwam er mondjesmaat nog uit en werd dus amper nog gevaarlijk. Wel werd het 10 minuten voor tijd geholpen door Wartburgia. Na een persoonlijke fout achterin wisten de gasten de winnende goal te maken en Wartburgia met 0 punten achter te laten op sportpark Drieburg.

Verslag: Patricia Acda