Wartburgia vrouwen

Wartburgia start dankzij ING-Sponsorcontract met twee vrouwenjeugdteams

ASV Wartburgia breidt de meiden- en vrouwenafdeling komend seizoen verder uit. De club gaat zich, mede dankzij een opgeleverd sponsorcontract van ING, richten op de talentvolle dames en start daarom zowel Jong Wartburgia als Wartburgia Onder 19.

Linda Bos is content met de nieuwe lijn die Wartburgia wil inzetten. “Het mooie van Wartburgia is dat de meiden voor een lange periode bij ons blijven voetballen”, vertelt Bos. “Als ze niet meer in het eerste spelen, dan gaan ze bijvoorbeeld in het derde voetballen. Daar zitten dan weer verschillende oud-selectiespeelsters die toch op een mooi niveau in actie komen. We hebben echter geen aansluiting voor de selectie van eigen jeugdteams. Het is de bedoeling dat we die de komende jaren gaan creëren.” De Amsterdamse vereniging diende bij ING een plan in, waaruit mooie ambities spraken. Uit 300 clubs werden ‘slechts’ 60 verenigingen gekozen, waar Wartburgia bij zat. “Ik denk dat het goed is voor Amsterdam-Oost, Wartburgia en onze selectie. Wij hebben over al onze leden gezien het hoogste percentage vrouwen binnen onze vereniging, maar nu willen we dat uitbreiden door jonge meiden kansen te bieden om het hoogst haalbare uit hun carrière te halen.”

De club start komend seizoen met twee nieuwe teams, die al volledig zijn vormgegeven. “De Onder 19 start Hoofdklasse en met Jong Wartburgia beginnen we in de senioren, zodat ze in staat zijn direct door te schuiven naar het eerste elftal. We moeten met Jong Wartburgia helaas in de derde klasse beginnen, al hadden we dat liever hoger gezien. Het is echter niet anders.” Bos wil de komende periode nog geen doelen aan het proces hangen. “We willen nu vooral nieuwe jeugdteams creëren, dus de nieuwe speelsters hoeven niet direct allemaal het talent te hebben om in de selectie te voetballen. Gelukkig kunnen we, ondanks corona, komend seizoen met twee teams starten. Momenteel zijn we druk met het opzetten en uitbreiden van de teams. De meiden moeten de komende jaren plezier hebben, zich welkom voelen bij de vereniging en zichzelf kunnen verbeteren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Wartburgia

Marlou Peeters nieuwe trainster Wartburgia Vrouwen: “In de top meedraaien”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)