Home / Vrouwen Topklasse / Wartburgia verliest in slotfase van Reigerboys

Wartburgia verliest in slotfase van Reigerboys

In de Topklasse heeft Wartburgia in de uitwedstrijd tegen Reigerboys geen punten kunnen pakken. De Amsterdamse vrouwen kwamen voor rust op voorsprong maar moesten in de slotfase buigen voor de thuisclub. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor Reigerboys.

Na het eerste fluitsignaal was het voor beide teams even aftasten. De eerste grote kans was voor Reigerboys toen een aanvalster de bal ontfutselde van Suzanne Bakker. Gelukkig voor Wartburgia stond het vizier nog niet op scherp en verdween de bal naast het doel. In de loop van de eerste helft kreeg Wartburgia meer grip op het spel. De veldbezetting was beter en de bal werd beter in de ploeg gehouden. Dit resulteerde in een goede kans voor Sien van de Schouw na een steekbal van Linda Bos, helaas schoot Sien van de Schouw de bal naast de goal. Enkele minuten later was het wel raak. Sien van de Schouw rondde een mooi opgezette aanval af na een voorzet van Bouchra Moudou. Op dat moment een verdiende voorsprong. Vlak voor rust was het nog even schrikken voor Wartburgia toen 1 van de spitsen van Reigerboys rakelings naast schoot uit een voorzet.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en werden afspraken gemaakt hoe de tweede helft in te gaan. Ondanks de goede bedoelingen lukte het Wartburgia niet om de gemaakte afspraken goed na te komen. Reigerboys zette meer druk naar voren, wat leidde tot veel onrust en onduidelijkheid. Halfverwege de tweede helft dacht Reigerboys de gelijkmaker binnen te schieten, gelukkig zag de scheidsrechter dit anders en liet hij doorspelen nadat Gerda Edelman de bal van (achter?) de lijn haalde. Een waarschuwing voor Wartburgia, maar het lukte niet om de grip op het spel terug te krijgen.

Met nog ruim een kwartier te spelen kwamen Anne Vrijbloed en Shanon Molleman in het veld voor Sien van de Schouw en Laura Kelderman. De invalsters waren direct verantwoordelijk voor een van de beste aanvallen van de Wartburgia kant in de tweede helft, helaas wist Anne Vrijbloed de voorzet van Shanon Molleman niet in het doel te werken. Ongeveer 5 minuten voor tijd kwam Reigerboys alsnog op gelijke hoogte, een voorzet werd door Eefje Muselaers in eerste instantie weggewerkt maar kon bij de tweede paal alsnog worden binnengetikt.

Het werd nog erger voor Wartburgia, een paar minuten later werd uit een corner van dichtbij de 1-2 binnengekopt. Het geloof was volledig verdwenen en vlak voor tijd werd het ook nog 1-3, wederom een kopbal uit een corner. Een teleurstellende middag voor de Wartburgianen, die eerder op de dag ook het tweede elftal zagen verliezen van de concurrent. Komende week speelt Wartburgia de uitwedstrijd tegen DTS.

Verslag Patricia Acda

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)