Wartburgia verslaat ATC overtuigend

In de Topklasse vrouwen heeft Wartburgia een prima prestatie neergezet. Tegen het talententeam van FC Twente, ATC werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Wartburgia heeft haar eerste vier duels gewonnen en gaat faan de leiding in het klassement.

Wartburgia begon in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden scherp. In de 7e minuut al een 1-0 voorsprong. Sien gaf na een individuele actie een steekbal dwars door de verdediging. Op randje van buitenspel mocht Laura doorlopen en reageerde attenter dan de keepster, waardoor ze de bal langs de keepster het doel inschoof. Vlak daarna een volgende goede kans voor Wartburgia, helaas schoot Jorinda na een goede loopactie in de handen van de keepster. Ook Laura had nog een grote kans, na een rush van Sien schoot ze een voorzet hoog over. Wartburgia slaagde er in om ATC onder druk te houden en er zo voor te zorgen dat ze niet in hun spel kwamen. Dit resulteerde nog binnen het half uur in de 2-0. Uit een corner van Suzanne kopte Laura hard raak. Het had nog erger kunnen worden voor ATC, maar de bal die Gerda na een corner keihard raakte belandde op de lat.

In de rust werd er nog eens op gehamerd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, dus dat Wartburgia door moest gaan met de zelfde instelling en speelwijze. Nog voordat het publiek uit de kantine terug was stond de 3-0 op het scorebord. Shanon had bij haar eerste balcontact een mooie actie in huis en legde de bal goed terug op Eline, die hem bij de eerste paal mooi binnenschoot. De wedstrijd leek steeds meer in handen van Wartburgia te komen, toch moest Eefje handelend optreden in een 1 tegen 1 situatie. Dit deed ze vol overtuiging en zorgde ervoor dat Wartburgia de 0 hield. Wartburgia bleef doordrukken, wat resulteerde in oa een kans voor Jorinda die helaas over ging. Latoya kwam in het veld voor Sien en had een paar goede acties in huis.  In de 77e minuut werd Laura vervangen door Leonoor, die binnen een kwartier nog haar stempel op de wedstrijd drukte. Bij haar eerste balcontact tikte ze de bal in de kluts binnen uit een vrije trap van Suzanne. Twee minuten later haar tweede doelpunt, een harde kopbal uit een corner van Suzanne.

Wederom een overtuigende overwinning voor de vrouwenes van Wartburgia. Deze week weer hard trainen om ervoor te zorgen dat we ook na de uitwedstrijd volgende week, tegen Reigerboys, zonder puntverlies blijven.

Verslag: Patricia Acda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)