Wartburgia (vrouwen) in derby te sterk voor Buitenveldert

Tijdens de competitie-ouverture in de Topklasse hebben de vrouwen van Wartburgia het eerste tikje uitgedeeld aan stadsgenoot Buitenveldert. De bezoekers verlieten Amsterdam-Zuid met een 0-4 zege.

Met een hoop nieuwe (en vooral jonge) speelsters en een andere manier van spelen was het voor de nieuwe trainer Erwin Tump afwachten hoe zijn ploeg het zou doen tegen Wartburgia. Het begin pakte niet heel gunstig uit. Binnen vijf minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan: Samya Hassani opende van dichtbij de score.

Na de tegentreffer herpakte Buitenveldert zich en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Fleur de Ligt trof namens de thuisploeg de lat. Ook brak Mandy de Boer een paar keer snel uit, alleen bleef een gelijkmaker uit. Vlak voor rust verdubbelde Wartburgia de voorsprong. Sanne van Beek, vorig seizoen nog uitkomend voor Buitenveldert, bepaalde de ruststand op 0-2, mede door ongelukkig ingrijpen van keepster Kaylee Moerland.

Het begin van de tweede helft werd gedicteerd door Wartburgia. Buitenveldert probeerde onder de druk uit te komen en te combineren, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Een schot van De Ligt en een kopbal van De Boer waren de enige mogelijkheden. De defensie van de thuisploeg hield alles goed gesloten, totdat de bezoekers een gaatje vonden voor de 0-3. Catja Suurmeijer was het eindstation van een goede aanval en gooide de wedstrijd hiermee in het slot. Dat het vlak voor tijd door een eigen doelpunt ook 0-4 werd, was ietwat geflatteerd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Topklasse Vrouwen.