Home / slideshow / Wartburgia wint ‘Hans Bergsma-derby’

Wartburgia wint ‘Hans Bergsma-derby’

Deze wedsrijd stond in het teken van trainer Hans Bergsma, die na een flink aantal jaren Wartburgia bij TOS-Actief een nieuwe uitdaging heeft gevonden. En het moet gezegd, beide ploegen legden behoorlijk verzorgd voetbal op de mat.

Uiteraard was het klasseverschil tussen derdeklasser Wartburgia en vierdeklasser TOS –Actief fors. Dat bleek vooral in de eerste helft. Niek Viveen schoot de bezoekers in de 11e minuut al op een 0-1 voorsprong, waarna Mitchell Dijkman in de 14e minuut 0-2 inkopte, uit een scherp aangesneden corner van David van Paridon. Wartburgia controleerde de wedstrijd en tikte de bal rustig rond en wachtte zijn kansen af. In de 33ste minuut betekende een bekeken schot van Ruben Florijn vanaf de rand van de 16  de 0-3, waarna TOS-Actief eindelijk  wat terug kon doen via Matthias Meeuwsen, die een afgeslagen aanval in de 38ste minuut binnen werkte. Net voor rust haalde Ruben Florijn nog eens uit met een prachtig schot in de rechterbovenhoek en bepaalde de ruststand op 1-4.

Na rust had Hans Bergsma het beter voor elkaar. Door het Wartburgia-middenveld mandekking te geven bleef het spel van de bezoekers weliswaar dominant, maar mede door een wat compactere verdediging waren er weliswaar vele halve kansen en mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer door Wartburgia.

De thuisclub deed dat wel: In de 70ste minuut brak de ploeg snel uit en stuurde Ilan Shlesinger met een bekeken dieptepass Robol Andom weg. Die omspeelde de keeper en schoof de bal rustig in het doel. Eindstand 2-4.

Het applaus dat ex-trainer Bergsma ten deel viel van zijn oude team moet hem alle vertrouwen geven om TOS-Actief op termijn naar de derde klasse kunnen leiden.

Wartburgia bekert na drie overwinningen verder en begint als een van kanshebbers op promotie aan het nieuwe seizoen.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)