FC Aalsmeer - Waterwijk

Waterwijk en FC Aalsmeer houden elkaar op een gelijkspel

Waterwijk zag het kampioenschap dinsdagavond verder weg raken. De Almeerse vereniging moest in het uitduel met FC Aalsmeer genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, waardoor HBOK inmiddels op een voorsprong van vier punten staat.

FC Aalsmeer moest al vroeg in de wedstrijd met een zware teleurstelling omgaan. Daan Vaneman kreeg namelijk te maken met een zware knieblessure, waardoor Ted Verdonkschot noodgedwongen moest wisselen. Beide ploegen kregen ondertussen de nodige kansen voor de openingstreffer, maar verzuimden om deze te maken. Ryannique Inge was het meest dichtbij het doelpunt, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor stond het tijdens de rust nog altijd 0-0.

FC Aalsmeer - Waterwijk

In de tweede helft had Waterwijk het betere van het spel en kwam de ploeg dan ook terecht op een voorsprong te staan. Een corner waaide in een keer het doel in, waarbij de treffer op naam van Barry Schmitz kwam te staan. Waar FC Aalsmeer-keeper Nick van der Wiel zijn ploeg een aantal keer goed op de been hield, zorgde Mike Dam een kwartier voor tijd voor de 1-1. FC Aalsmeer en Waterwijk probeerden in de slotfase vervolgens nog om voor de overwinning te gaan, maar een nieuw doelpunt bleef uit.

FC Aalsmeer - Waterwijk

Waterwijk-trainer Ben Vis zag zijn ploeg een goede wedstrijd afwerken. “We hebben vandaag prima spel laten zien”, zo oordeelde hij. “We weten echter al het gehele seizoen dat we moeite hebben om te scoren en dat bracht ons weer in de problemen. Met de huidige stand kunnen we ons langzaam gaan richten op de nacompetitie. Tegelijkertijd willen we de komende vier wedstrijden maar al te graag winnen.”

Verdonkschot richt zich dan weer op de derde plaats. “We moeten alles op alles zetten om dat te behalen”, zo stelde hij. Met FC Zaandam (thuis), AMVJ (uit), Marken (thuis) en FC Almere (uit) op het programma hoopt de trainer de komende weken nog een hoop punten binnen te halen. “Het zijn echter ook clubs die allemaal nog ergens voor spelen. We moeten daarom aan de bak.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!