Home / Algemeen / Waterwijk kroont zich tegen Cobu Boys tot kampioen

Waterwijk kroont zich tegen Cobu Boys tot kampioen

Waar Waterwijk vorige week de kans liet liggen om kampioen van de zaterdag derde klasse C te worden, heeft de ploeg van Ed Otten het klusje op eigen veld geklaard. De Almeerders waren met 4-1 te sterk voor Cobu Boys en kunnen zich voorbereiden op de tweede klasse.

Het duurde tot ruim een half uur voordat Waterwijk het verschil kon maken. Na een paar onbenut gelaten kansen zorgde Ralfh Schipperijn voor de verlossende 1-0. Daarmee was de ban gebroken. Nog voor de rust werd deze voorsprong verdubbeld. Randy Peaper tekende voor de 2-0 en de champagneflessen konden alvast koel worden gezet vanwege het naderde kampioenschap.

Ook in de tweede helft zorgde onzorgvuldigheid in de passing ervoor dat het Almeerse overwicht niet kon worden omgezet in een grotere uitslag. Cobu Boys bleef ergens hoop houden op een beter resultaat, alleen werd dit tien minuten na de hervatting door Jerry Osei in de kiem gesmoord: 3-0.

Ook Nino Walda deelde mee in de feestvreugde door een strafschop te benutten voor de 4-0. Yasir Rahat slaagde er vijf minuten voor tijd in de eer te redden voor de bezoekers uit Amersfoort, maar hij kon niet meer voorkomen dat zij slechts een figurant waren op het kampioensfeest van Waterwijk.

“Gezien het hele seizoen hebben wij het meeste recht op de titel”, vond Waterwijk-trainer Ed Otten. Zijn ploeg sloot de competitie af met drie punten voorsprong op achtervolger BFC. Volgend seizoen staat Ron Gerlof (nu Sporting Martinus) voor de groep in Almere.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend