Waterwijk laat het in tweede helft afweten tegen De Meern

Promovendus Waterwijk heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de zaterdag tweede klasse B niet kunnen winnen. De ploeg van Ron Gerlof kon in de tweede helft niet meer mee met De Meern: 1-3.

In de eerste helft deden de Almeerders niet onder voor de bezoekers, ondanks een vroege tegentreffer. Na een solo van Tim Bijl liet Bas Scholts doelman Gianni Hermans met een strak en hard schot kansloos: 0-1. Waterwijk kwam goed terug, alleen was de eindpass vaak onzuiver. Pas laat in de tweede helft viel de gelijkmaker. Een hoekschop werd door De Meern slecht weggewerkt, waarna Ralfh Schipperijn vanaf zo’n 25 meter raak knalde: 1-1.

Net als voor rust kwam De Meern ook na de hervatting beter uit de kleedkamers. In de 48ste minuten hadden de gasten de voorsprong hersteld door een goed schot van Tom Gentenaar. Waterwijk gaf in deze fase teveel ruimte weg en daar maakte De Meern gretig gebruik van. De 1-3 van Trevor Mulders, na ruim een uur spelen, was meer dan terecht. In de slotfase kwam de thuisploeg nog aardig terug en probeerde de aansluiting te vinden, maar verder dan een poging van Schipperijn kwamen de Almeerders niet.

“De tweede helft lieten we het afweten”, was de conclusie van Waterwijk-trainer Ron Gerlof. “Er waren weinig mogelijkheden, op het laatste kwartier na. Daarin hadden we nog wat recht kunnen zetten.” Door de nederlaag blijven de Almeerders middenmoter.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.