Waterwijk neemt ook lastige horde NiTA vrij overtuigend

Het kampioenschap van Waterwijk in de zaterdag derde klasse C is slechts een kwestie van tijd. De ploeg van Ed Otten maakte tegen subtopper NiTA geen fout: 5-0. Met drie wedstrijden te gaan hebben de Almeerders een voorsprong van negen punten op achtervolger BFC.

Trainer Ed Otten erkende het belang van de thuiswedstrijd tegen NiTA. “Het uitduel was heel moeizaam (0-0, red.) en deze wedstrijd was belangrijk om met zes punten voorsprong de pauze van twee weken in te gaan. Als wij over drie weken bij Hilversum winnen, kunnen we het kunstje uitgerekend tegen BFC afmaken.”

Op eigen veld kwam Waterwijk geen moment in de problemen. Vrij snel opende Ralfh Schipperijn de score voor de Almeerders en binnen een half uur was de voorsprong uitgebreid naar een onoverbrugbare 4-0. Jerry Osei was twee keer trefzeker, waarna de mooiste van de middag op de naam van Mitch Vogel kwam te staan. “Steekbal, achter de verdediging vandaan komen en direct binnenschieten. Eentje uit het boekje”, jubelde Otten.

Tijdens de rust gaf de oefenmeester aan dat zijn ploeg dit niveau moest vasthouden tegen de bezoekers. De hitte zorgde er echter voor dat de concentratie langzaam wegvloeide. Waterwijk hoefde ook niet meer. Otten gaf enkele spelers de kans om minuten te maken en één daarvan, de van een blessure teruggekeerde Selcukhan Okay, bepaalde de eindstand op 5-0.

Otten gaat de aankomende vrije weken met gemengde gevoelens in. Eerlijk gezegd had hij het liever gelijk afgemaakt. Nu moeten alle festiviteiten nog even wachten. “We zitten in een mooie flow en de sfeer in de ploeg is fantastisch. Het is lastig om dat allemaal na twee weken weer op te makken, met wedstrijden tegen Hilversum en BFC. Al hebben de jongens een beetje rust ook wel verdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Archieffoto Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)